תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

סלט קיסר טבעוני

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?

במתכון זה השתמשנו  בשמן זית מסוג

הבית

בעל ארומה פירותית, מרירות וחריפות מאוזנות

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

באדיבות השף הראל זכאים ממסעדת זכאים – בוטיק טבעוני אורגינל

חומרים ל-4 מנות

ראש חסה ערבית רענן וטרי

לרוטב:
1 אבוקדו בשל נקי מקליפתו

שן שום

חצי כפית חומץ בן יין

1/4 כוס שמן זית הבית

5 גבעולי בצל ירוק פריכים

מלח אטלנטי

1 לימונים

לקרוטונים:
2 פרוסות לחם מכל סוג (רצוי חלה)

1 לימון פרסי

5 שיני שום מעוכות בקליפתן

1/4  כוס שמן זית הבית

אופן ההכנה

את חומרי הרוטב מכניסים למעבד מזון, מלבד שמן הזית ומתבלים במעט מלח אטלנטי לפי הטעם. כאשר המסה הפכה אחידה מזלפים פנימה בקצב איטי אך אחיד את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד והומוגני. חותכים את גבעולי הבצל לטבעות דקות ומוסיפים אל הרוטב המוכן. את  שיני השום מניחים בסיר קטן ומכסים בשמן הזית. מניחים על להבה נמוכה עד שמופיעות בועיות קטנות. מכבים וממתינים כמה דקות.את הלחם קורעים ביד לחתיכות בגודל ביס לתוך קערה ומגרדים מעל את הלימון הפרסי ויוצקים את שמן הזית מעל, ממליחים ומערבבים היטב. מעבירים את הקרוטונים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים עד להזהבה של הקרוטונים.
הרכבת הסלט:חותכים מקטעים מהחסה ומניחים בקערה, יוצקים את הרוטב מעל, מפזרים קרוטונים ומערבבים היטב כך שכל עלה חסה נעטף ברוטב. מעבירים לקערות הגשה ונהנים.ניתן לגרד אגוז מלך מעל.
בתאבון!
הראל זכאים – שף ובעלים של מסעדת זכאים. מסעדה טבעונית עם אג'נדה אקולוגית ותפריט ישראלי עונתי המתחלף בהתאם לחומרי הגלם העונתיים.

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
There are no products
דילוג לתוכן