תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

סלט קיסר טבעוני

באדיבות השף הראל זכאים ממסעדת זכאים – בוטיק טבעוני אורגינל

חומרים ל-4 מנות

ראש חסה ערבית רענן וטרי

לרוטב:
3 אבוקדו בשלים נקיים מקליפתם

3 שיני שום

כף חומץ בן יין

1/2 כוס שמן זית מזן קורינייקי

5 גבעולי בצל ירוק פריכים

מלח אטלנטי

2 לימונים

לקרוטונים:
4 פרוסות לחם מכל סוג (רצוי חלה)

1 לימון פרסי

5 שיני שום מעוכות בקליפתן

1/3 כוס שמן זית מזן קורינייקי

אופן ההכנה

  1. את חומרי הרוטב מכניסים למעבד מזון, מלבד שמן הזית ומתבלים במעט מלח אטלנטי לפי הטעם. כאשר המסה הפכה אחידה מזלפים פנימה בקצב איטי אך אחיד את שמן הזית עד לקבלת מרקם אחיד והומוגני. חותכים את גבעולי הבצל לטבעות דקות ומוסיפים אל הרוטב המוכן. את 5 שיני השום מניחים בסיר קטן ומכסים בשמן הזית. מניחים על להבה נמוכה עד שמופיעות בועיות קטנות. מכבים וממתינים כמה דקות.את הלחם קורעים ביד לחתיכות בגודל ביס לתוך קערה ומגרדים מעל את הלימון הפרסי ויוצקים את שמן הזית מעל, ממליחים ומערבבים היטב. מעבירים את הקרוטונים לתנור שחומם מראש ל-160 מעלות ואופים עד להזהבה של הקרוטונים.
    הרכבת הסלט:חותכים מקטעים מהחסה ומניחים בקערה, יוצקים את הרוטב מעל, מפזרים קרוטונים ומערבבים היטב כך שכל עלה חסה נעטף ברוטב. מעבירים לקערות הגשה ונהנים.ניתן לגרד אגוז מלך מעל.

    בתאבון!
    הראל זכאים – שף ובעלים של מסעדת זכאים. מסעדה טבעונית עם אג'נדה אקולוגית ותפריט ישראלי עונתי המתחלף בהתאם לחומרי הגלם העונתיים.

במתכון זה השתמשנו  בשמן זית מסוג

קורינייקי

בעל טעם עדין, ארומות ירוקות וחריפות בינונית

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
רוסטביף אנטריקוט בתנור
3.6 (71.43%) 7 הצבעות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X