במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג לצ'ינו
אולי יעניין אותך גם
מאפיית בורקין היא מאפייה ותיקה ויציבה בבנימינה שבראשה עומד האופה ערן בורקין. במאפייה נאפים כל
יום מגוון רחב של לחמים מיוחדים ומאפים. במאפייה משתמשים בקמח כוסמין, שאור, קמח לבן וחום והשילובים
השונים מעניקים ללחם אווריריות וטעמים מדהימים. בצמוד למאפייה ישנו בית קפה מקסים בו אפשר להנות
מארוחות בוקר מפנקות ומשלל הלחמים והמאפים של המקום. הכוסמין הוא אחד מחמשת הדגנים המוזכרים בתנ"ך. זה דגן בריא ויש בו כמות גדולה של חלבונים, סיבים תזונתיים וויטמינים שתורמים לתחושת שובע, קל לעיכול ומסדיר בלאגנים בבטן. הוא אמנם מכיל גלוטן אבל מצוין כתחליף לאנשים שרגישים לחיטה. בגרגירי הכוסמין אפשר להשתמש למגוון של מאכלים – כתחליף לאורז, למרק, ירקות ועוד. בקמח הכוסמין ניתן להשתמש כמו בקמח רגיל רק שהוא בריא יותר ומשביע יותר.
חומרים
600 גרם קמח כוסמין
כף מלח
מעט כמון טחון
2 כפות שמרים יבשים
11/2 כוס מים
1 כוס שמן זית מזן לצ'ינו
100 גרם שומשום
אופן ההכנה
1. מחברים את כל החומרים ולשים ביד כ-12 דקות או 7 דקות במהירות איטית במיקסר עם וו לישה.
2. מתפיחים עד להכפלת הנפח, מוציאים אוויר ומחלקים ל-60 יחידות של כ-20 גרם כל אחת.
3. מעצבים לצורה הרצויה (גרסיני, מיני כעכים, פרסות וכו')
4. מצפים בביצה מדוללת במעט מים ומפזרים שומשום, פרג, כמון וכו'.
5. מתפיחים כשעה עד להכפלת הנפח ואופים בתנור בחום של 140 מעלות עשרים דקות.
6. מורידים ל-110 מעלות לעוד חצי שעה או עד שהעוגיות יבשות ופריכות.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?