תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

עוגיות שקדים איטלקיות כשרות לפסח

עוגיות נטולות גלוטן ולכן גם כשרות לפסח, קלילות ואווריריות

חומרים ל-40 עוגיות

  • 1/4 2 כוסות שקדים קלופים (כ-350 גרם)
  • כוס שקדים שלמים לא קלופים לקישוט
  • 2/3 כוס סוכר
  • 2 חלבוני ביצה, בטמפרטורת החדר
  • 1/4 כפית מלח
  • 1/2 כפית קפה נמס
  • 1/2 כפית תמצית וניל

אופן ההכנה

מחממים תנור לחום של 180 מעלות.

.טוחנים ביחד במעבד מזון את השקדים עם 1/3 כוס סוכר, עד שמתקבלת תערובת טחונה דק.

מקציפים במהירות גבוהה את החלבונים ביחד עם המלח עד שמתקבל קצף רך. מוסיפים את 1/3 כוס הסוכר. הנותרת וממשיכים להקציף עד שהסוכר נטמע ומתקבל קצף קשה ומבריק.

מקפלים בעדינות את השקדים הטחונים אל תוך הקצף ומוסיפים גם את תמציות השקדים והקפה הנמס.

יוצרים מהתערובת כדורים בקוטר של כ-2.5 ס"מ, מניחים על תבנית (מרופדת בנייר אפייה) במרווחים, ומשטחים אותם מעט בעזרת האצבעות. מקשטים כל עוגייה בשקד שלם.

אופים כ-25 דקות עד שהעוגיות מזהיבות. חובה לצנן מעט את העוגיות לפני שמזיזים אותן, אחרת הן יתפרקו.

במתכון זה השתמשנו ב

שקדים טבעיים

מסיק קיבוץ מגל

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
פוקאצ׳ה קלאסית עם שום ורוזמרין
5 (100%) 1 הצבעות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X
דילוג לתוכן