במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג
לצ׳ינו
בעל טעם עדין במיוחד

אולי יעניין אותך גם
עוגה חורפית טעימה, על טהרת שמן הזית
חומרים
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 ביצים
- כוס סוכר
- גרידת תפוז דקה (מ – 2 תפוזים)
- 2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2/3 כוס שמן זית לצ׳ינו
- רבע כוס תפוזים מסוכרים חתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים לקערת מיקסר את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח , הסוכר, גרידת התפוז וקוביות התפוזים המסוכרים ומערבבים היטב.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצים ושמן הזית
מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה
אופים כ-50 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים ומקשטים בתפוז מסוכר.
הגשה
מניחים בצלחת ומעטרים בפלח תפוז עסיסי.
בתאבון!

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?