אולי יעניין אותך גם
עוגה חורפית טעימה, על טהרת שמן הזית
חומרים
- 1.5 כוסות קמח
- 1 כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 ביצים
- כוס סוכר
- גרידת תפוז דקה (מ – 2 תפוזים)
- 2/3 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
- 2/3 כוס שמן זית לצ׳ינו
- רבע כוס תפוזים מסוכרים חתוכים לקוביות קטנות
אופן ההכנה
מחממים תנור ל-180 מעלות. מנפים לקערת מיקסר את הקמח ואבקת האפייה, מוסיפים את המלח , הסוכר, גרידת התפוז וקוביות התפוזים המסוכרים ומערבבים היטב.
מוסיפים תוך כדי ערבוב את הביצים ושמן הזית
מעבירים את הבלילה לתבנית מרופדת בנייר אפייה
אופים כ-50 דקות ועד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא יבש.
מצננים ומקשטים בתפוז מסוכר.
הגשה
מניחים בצלחת ומעטרים בפלח תפוז עסיסי.
בתאבון!

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג
לצ׳ינו
בעל טעם עדין במיוחד
