חומרים
חומרים לתבנית בקוטר 26 ס״מ
לבצק:
2 כוסות קמח
3/4 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
200 גרם חמאה קרה
1 ביצה קרה, טרופה
גרד לימון
לקרם שקדים:
1/2 כוס אבקת סוכר
70 גרם חמאה
3/4 כוס שקדים טחונים
1 כף גדושה (10 גרם) קורנפלור
1 ביצה טרופה
1 ליקר תפוזים
לתפוחי-עץ:
5-6 תפוחי עץ ירוקים מזן סמיט, קלופים וחתוכים לפרוסות
1/3 כוס סוכר
2 כפיות מיץ לימון
ריבה לציפוי
אופן ההכנה
1. הבצק: מכניסים למיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות החמאה. מעבדים בכמה פולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להתגבשות.
2. מקררים במקרר
3. קרם השקדים: מערבבים היטב את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומעבדים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצה וליקר התפוזים. העיסה צריכה להיות רכה. מצננים במקרר.
4. תפוחי העץ: חותכים את התפוחים לחצאים ואז לפרוסות. שמים בקערה ומערבבים עם הסוכר ועם הלימון
5. מילוי הבצק: את הבצק מרדדים על משטח, מקומח קלות, לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר שיספיק לכסות את דפנות התבנית.מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות. מסירים עודפים.דוקרים את הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה.
6. הרכבת הטארט ואפייה: שופכים את קרם השקדים על הבצק ומשטחים. מסדרים במעגלים את פרוסות התפוחים על פני הקלתית. מושחים בריבה שדוללה בקצת מים את פני התפוחים.
מפזרים שבבי שקדים פרוסים.
אופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד הזהבה.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?