במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג אסקל
אולי יעניין אותך גם
המתכון באדיבותה של אפרת ליכטנשטט המדהימה – פורסם במקור ראשון
חומרים לתבנית בגודל 20 על 30
500 גרם (½3 כוסות) קמח רגיל (או חצי חצי עם קמח כוסמין לבן)
2 כפיות שמרים יבשים
2 כפיות סוכר
⅓ כוס שמן זית
⅔1 כוסות מים
2 כפיות מלח
4-5- שיני שום פרוסות
20 מחטי רוזמרין
לתמיסת שמן זית:
¼ כוס שמן זית מזן אסקל
¼ כוס מים
½ כפית מלח
אופן ההכנה
בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, וסוכר ומפעילים את וו הלישה. מוסיפים את השמן והמים ולשים במהירות נמוכה. אם הבצק נראה יבש ולא מתאחד לגוש מוסיפים עוד כמה כפות מים לפי הצורך. אחרי דקה מוסיפים את המלח ולשים בסה״כ 10 דקות (הבצק אמור להתלות על הוו). מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור, מעבירים את הכדור לקערה משומנת ומכסים בשקית ניילון או בכובע ניילון של בתי מלון. מתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו.
בינתיים טורפים בקערה קטנה את כל חומרי התמיסה.
מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת ומשטחים אותו על כל התבנית בגובה אחיד. בעזרת האצבעות (הכי נוח עם האצבע, אמה וקמיצה) יוצרים שקעים עמוקים בבצק.
בעזרת כף מוזגים את התמיסה לתוך השקעים.
מכסים במגבת מטבח נקייה (ולא שעירה) ומתפיחים כ-40 דקות נוספות. בנתיים מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות. כשהתנור חם והבצק תפח מברישים אותו בנדיבות בעוד שמן זית ומפזרים שיני שום ורוזמרין.
אופים כ25-35 דקות או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים.
אוכלים מיד!

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?