במתכון זה השתמשנו בשמן זית אחד מסוג ארבניקה
אולי יעניין אותך גם
המתכון באדיבותה של אורלי דהן חרמש המוכשרת
חומרים ל-40 משולשים קטנים
- 300 גרם עלי זעתר טרי שטופים
- 1 כף שטוחה מלח
- 4 כפות שמן זית ארבקינה
- 1 בצל בינוני קצוץ בינוני
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית פלפל שחור
- 1 כפית סומאק
- מיץ מלימון גדול
- 3 כוסות קמח
- 1 כפית מלח
- 2 כפיות סוכר
- 3 כפות שמן זית
- 1 כפית שמרים יבשים
- 1 או יותר כוס מים חמימים
- להכנה: עוד 3 – 4 כפות שמן זית ארבקינה
אופן ההכנה
- סיר בינוני שמים מים וכף מלח ומרתיחים את עלי הזעתר כ 15 – 20 דקות, כדי להוציא מהם את המרירות שלפעמים קיימת בזעתר.
- מסננים ושמים בצד.
- מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הזעתר, מלח, פלפל, סומאק ומיץ לימון ומערבבים. מבשלים יחד כמה דקות עד שהנוזלים הצטמצמו.
- מקררים בצד.
מכינים את הבצק- בקערה קטנה שמים את המים החמימים והשמרים ומערבבים. בינתיים שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקס, מותקן עם וו הלישה. ניתן בהחלט ללוש ביד.
- כשהשמרים נמסו (תוך כמה דקות) מוסיפים לקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק. אם נראה לכם שהבצק מעט יבש ניצן להוסיף מעט מים, או מעט קמח אם ההיפך.
- כשהבצק חלק ומאוחד, מכסים בניילון נצמד או מגבת נקייה ולחה.
- מתפיחים בצק כ 45 או שעה.
- מחלקים את הבצק לשניים. כל חלק מרדדים לעלה דק, 3 – 4 מ"מ. בעזרת חותכן עגול, אני השתמשתי בחותכן בקוטר 7 ס"מ, קורצים עיגולים, במרכז כל עיגול בצק מניחים כף מהמילוי וסוגרים למשולש, כמו שסוגרים לאוזני המן. מנחים את המשולשים על מגבת נקייה, יבשה ומקומחת. מאחדים את שאריות הבצק לשימוש נוסף. איך צורך להתפיח שוב את המשולשים.
- במחבת טפלון שמים כף שמן זית ומדליקים את האש ללהבה בינונית – נמוכה. מניחים כמה משולשים יחד במחבת, רצוי לשטח אותם מעט, ומטגנים עד להזהבה בשני הצדדים עד להזהבה. 3 – 4 דקות מכל צד בערך. ניתן לשמור את המילוי והבצק (מכוסה) במקרר לשימוש מאוחר יותר, או להכין מכל הכמות. לשיקולכם.
- נשמר הייטב במקרר. מומלץ לחמם לפני ההגשה.
- בתיאבון!
הערות- * במקום זעתר – אפשר להשתמש בעלי וגבעולי מנגולד.
- ** ניתן להוסיף למילוי פירורי גבינה פטה.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?