תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

פילה סלמון בתנור ברוטב עגבניות, זיתים ובזיליקום

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?

מתוך הספר 'פותחים שולחן 2' של השף ישראל אהרוני, בהוצאת כנרת

חומרים

6 נתחים של פילה סלמון עם העור, במשקל כ-200 גרם האחד
מעט שמן זית, מלח ופלפל

 

לרוטב:
4 כפות שמן זית ארבקינה
3 עלי מרווה
2 שיני שום, קצוצות
1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
מלח ופלפל שחור גרוס
8 זיתים מזן קלמטה, מגולענים וקצוצים גס

 

להגשה:
כ -20 עלי בזיליקום

אופן ההכנה

1.מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)

2. משמנים את נתחי הדג במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים.

3. משמנים מחבת טפלון רחבה במעט שמן זית ומניחים לה להתחמם כמה דקות.

כשהמחבת חמה, מניחים את הדגים, צד העור כלפי מטה, וצורבים 2-3 דקות, עד שהעור

פריך מעט. הופכים את הדגים וצורבים אותם דקה נוספת. מניחים את הנתחים זה לצד זה

בתבנית חסינת חום.

4. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הדגים. מכניסים לתנור ואופים 10

דקות.

הגשה

מחלקים לצלחות הגשה, מניחים מעל הדגים עלי בזיליקום טריים ומגישים.

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

ארבקינה

שמן עדין וקליל המאופיין בארומות ירוקות של עשבי בר ושקדים ירוקים.

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
דילוג לתוכן