אולי יעניין אותך גם
משהו בין פוקאצ'ה לפיצה, לאורחים שכבר בדלת
באדיבות זהר לוסטיגר בשן , בעלת הבלוג ׳לאכול טוב – בלוג אוכל צמחוני ובריא׳
חומרים
לפיצה:
1 כוס פסטו קייל: (מתכון בהמשך)
10 שיני שום קונפי
1 ראש ברוקולי מופרד לפרחים קטנים
לפסטו קייל:
{ צנצנת קטנה בנפח 330 מ"ל }
2 צרורות קייל (כ-24 עלים) קרועים
ביד (ללא הגבעולים הקשיחים)
1/2 כוס אגוזי מלך
1 כוס שמן זית פיקואל (או יותר, לפי הצורך)
1 כפית מלח
2 שיני שום קלופות
אופן ההכנה
טוחנים את כל החומרים במעבד מזון לקבלת משחה אחידה וסמיכה.
אם הפסטו סמיך מדי (זה תלוי בגודל הקייל), מוסיפים עוד שמן זית.
שומרים עד 3 חודשים בצנצנת מעוקרת במקרר.
אפשר גם להקפיא במנות קטנות.
מחממים תנור ל 170 מעלות
מאדים פרחי ברוקולי לדקה אחת.
מורחים על הפוקאצ'ה את הפסטו, מפזרים פרחי ברוקולי ושיני שום קונפי.
אופים כ 20 דקות

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג
פיקואל
שמן ארומטי בעל מרירות מאוזנת וחריפות עדינה
