במתכון זה השתמשנו בחצי כוס שמן זית מסוג
ארבקינה
עדין וארומטי, כמעט ללא מרירות וחריפות

אולי יעניין אותך גם
קינוח קייצי קליל, מתאים גם לשומרי כשרות
חומרים ל- 6 מנות
דבש
שמן זית ארבקינה
אשכול ענבים גדול
2-3 אפרסקים או נקטרינות
2-3 שזיפים שחורים
גבעול טימין
אופן ההכנה
חותכים את האפרסקים / נקטרינות / שזיפים לחצאים.
מניחים בתבנית לצד אשכול הענבים,
מוזגים בנדיבות שמן זית (ארבקינה)
ודואגים שכל צידי הפרי ישומנו.
מניחים את הפירות (רצוי במחבת ברזל) על גריל לוהט
או בתנור לוהט עם ענף טימין.
כשהפירות צלויים מורידים מן האש
ומטפטפים דבש.
מגישים חם

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?