תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

פלאפל חומוס וסלק מטוגנים בשמן זית

חומרים

2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים למשך 12 שעות בערך
פירורים משתי פרוסות לחם שחור (אפשר לפורר במעבד מזון)
5 שיני שום קצוצות
2 כפיות שטוחו סודה לשתייה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
סלק אדום בינוני מגורד גס
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח פלפל
שמן זית מסוג לצ'ינו / פיקואל לטיגון עמוק

אופן ההכנה

א. שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הבצל והתבלינים (אם יש לכם מטחנת בשר אז עדיף להשתמש בה ואפשר לוותר על כל הלחם או על חלקו). מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים.
ב. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. כדאי לטעום את התערובת – אל תבהלו, הטעם צריך להיות עז יותר מהתוצאה הסופית.
ג. מכסים ומניחים בצד (הכי טוב במקרר) לחצי שעה עד שעה.
ד. מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם אבל לא רותח).
ה. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
ו. צרים כדורים ומטגנים עד לקבלת צבע של פלאפל. בכל מקרה התחילו מטיגון של קציצה אחת – טגנו, טעמו ותקנו את התערובת לפי צורך.

הגשה

מוגשים עם סלט ירקות מתובל היטב והרבה טחינה.

המתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

לצ'ינו

טעמו עדין במיוחד

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
רוסטביף אנטריקוט בתנור
3.6 (71.43%) 7 הצבעות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X