תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

מתכון פלאפל חומוס וסלק מטוגנים בשמן זית לצ'ינו

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?

המתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

לצ'ינו

טעמו עדין במיוחד

שמן זית - מסיק קיבוץ מגל

חומרים

2 כוסות גרגרי חומוס, מושרים במים למשך 12 שעות בערך
פירורים משתי פרוסות לחם שחור (אפשר לפורר במעבד מזון)
5 שיני שום קצוצות
2 כפיות שטוחה סודה לשתייה
חצי כוס פטרוזיליה קצוצה
חצי כוס כוסברה קצוצה
חצי בצל קטן קצוץ
סלק אדום בינוני מגורד גס
כפית כמון
כפית פפריקה
מלח פלפל
שמן זית לצ'ינו / פיקואל לטיגון עמוק

אופן ההכנה

א. שוטפים ומסננים את גרגרי החומוס ומכניסים למעבד מזון, עם השום, הבצל והתבלינים (אם יש לכם מטחנת בשר אז עדיף להשתמש בה ואפשר לוותר על כל הלחם או על חלקו). מעבדים עד לקבלת מרקם משחתי גס ולח. אם צריך מוסיפים קצת מים.
ב. מעבירים לקערה, מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים היטב. כדאי לטעום את התערובת – אל תבהלו, הטעם צריך להיות עז יותר מהתוצאה הסופית.
ג. מכסים ומניחים בצד (הכי טוב במקרר) לחצי שעה עד שעה.
ד. מחממים שמן עמוק (צריך להיות חם אבל לא רותח).
ה. מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
ו. צרים כדורים ומטגנים עד לקבלת צבע של פלאפל. בכל מקרה התחילו מטיגון של קציצה אחת – טגנו, טעמו ותקנו את התערובת לפי צורך.

הגשה

מוגשים עם סלט ירקות מתובל היטב והרבה טחינה.

מתכון פלאפל חומוס וסלק מטוגנים בשמן זית לצ'ינו

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
There are no products
דילוג לתוכן