תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
;

פסטייה עוף עם שקדים ופיקואל

מאפה קראנצ׳י ממולא עוף ופירות יבשים

מנה ל-4 סועדים

  • 4 חזות עוף
  • 3 עלי דפנה
  • 10 גרגרי פלפל אנגלי
  • בצל
  • 3 עלי בצק פילו
  • שמן זית – פיקואל
  • חלמון ביצה
  • אבקת סוכר
  • 150 גר׳ שקדים טחונים
  • קינמון
  • בצל, קצוץ
  • כוס (100 גרם) אגוזי מלך
  • 1/2 כוס (50 גרם) צנוברים
  • 1/2 כוס חמוציות
  • 1/4 כפית קינמון
  • כף סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/4 כפית מלח
  • קורט הל
  • קורט ציפורן
  • קורט אגוז מוסקט
  • 3 כפות סילאן

אופן ההכנה

מרתיחים מים בסיר גגול (כ-2 ליטר)
מניחים במים עלי דפנה, פלפל אנגלי ובצל אחד
כשהמים רותחים מכניסים את חזות העוף ל-5 דק׳
מכבים את האש ומשאירים את חזות העוף במים עד שזה מתקרר.

במחבת נפרדת מטגנים בצל עד להשחמה מלאה. מוסיפים את שאר מרכיבי הפסטייה, מערבבים ומטגנים כרבע שעה. מניחים בקערה.

מוציאים את חזות העוף מהסיר, חותכים לקוביות קטנות ומכניסים לתערובת האגוזים.

לוקחים 3 עלים של בצק פילו מורחים שמן בין אחד לשני. פותחים אותם על שולחן עבודה ומניחים ערימה גדושה מהמילוי במרכז. מקפלים את הבצק מכל הכיוונים עד ליצירת עיגול מושלם (אפשר לחתוך ולזרוק עודפים מהבצק). מניחים בתבנית אפייה מורחים מעל חלמון ביצה ואופים עד להזהבה. אופים 15-30 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות.

רגע לפני ההגשה אפשר לפזר מעל אבקת סוכר, פיסטוק טחון וקינמון

במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג

פיקואל

בעל ארומה ייחודית ומפתיעה המזכירה ארומה של מיצי הדרים.

למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
עוגיות שקדים איטלקיות כשרות לפסח
3.5 (70%) 4 הצבעות

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
בכל קניה על כל סוגי הזנים
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על זן החודש
למדת משהו חדש? ספרו ושתפו את העולם
אין מוצרים עדיין בסל הקניות
X
דילוג לתוכן