ארוחה חורפית מושלמת
חומרים
1.5 כוסות שמן זית אסקל
1.5 ק״ג נתח בקר לצלי (מספר 4/5) שלם
3 בצלים לבנים קלופים
2 גזרים קלופים
3 גבעולי סלרי
2 כפות רסק עגבניות
2 כוסות יין אדום
3 עלי דפנה
3 פלפל אנגלי
2 גבעול תימין
1 חבילת פטריות שמפניון
1 חבילת פטריות פורטובלו
1 חבילת פטריות ירדן
1 חבילת פטריות מלך היער
מלח ופלפל
אופן ההכנה
בסיר עמוק מחממים חצי כוס שמן זית.
מטגנים את גוש הבשר לצבע חום אחיד מכל הכיוונים ומוציאים, מניחים בצד.
חותכים 2 בצלים ואת הגזרים גס ומטגנים השמן שבסיר, ניתן להוסיף שמן במידת הצורך.
לאחר השחמת הירקות מוסיפים את הסלרי חתוך גס ומטגנים כדקה נוספת.
מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עד השחמת הרסק (זהירות לא לשרוף).
* במידה ובזמן טיגון הירקות או הרסק העגבניות נידבק לתחתית הסיר- יש להוסיף כף מים ולגרד את התחתית על מנת שלא ישרף.
מוסיפים יין אדום מורידים משקעים שנדבקו לתחתית.
מחזירים את הבשר ומוסיפים מים לכדי 3/4 כיסוי הבשר.
מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ותימין.
מכסים ומבשלים על אש נמוכה או בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד ריכוך, כשעה וחצי-שעתיים.
במידה ובזמן הבישול, כמות הנוזלים יורדת מחצי גובה הבשר, יש להוסיף נוזלים.
מוציאים את הבשר, מצננים ומסננים את נוזלי הבישול.
במחבת עם שמן הזית מאדים בצל חתוך דק.
מוסיפים פטריות חתוכות ומטגנים להשחמה.
מוסיפים את נוזלי הבישול ומצמצמים את הנוזל לחיזוק טעמים.
מסמיכים במידת הצורך בבלילת קורנפלור ומים קרים.
פורסים את הבשר למנות ומניחים בתבנית/סיר להגשה.
יוצקים מעל הבשר את הרוטב, מחממים ומגישים.

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?