תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
אייקון של מיקום
;

קובנה על בסיס שמן זית

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?

לחם של שבת בבוקר

חומרים ל-6 מנות

500 גרם קמח
35 גרם סוכר
11 גרם שמרים יבשים
370 מל׳ מים קרים
1/2 כפית מלח
1 פחית שמן זית ארבקינה 500 מ״ל

אופן ההכנה

אופן ההכנה
בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח סוכר ושמרים
מוסיפים את המים הקרים ולשים כ-5 דקות
מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דקות נוספות
מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים כשעה
מקפלים את הבצק מארבעת צדדיו לכיוון המרכז ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח
מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שיווים, מכדררים ומכניסים לתבנית עם שמן זית. מכסים את הבצק עם שמן זית מעל הכיוונים.
נותנים מנוחה של כ-15 דקות
על משטח משומן (מאוד) בשמן זית וידיים משומנות ״פותחים״ את הבצק על ידי מתיחתו בעדינות עד קבלת בצק דקיק
מקפלים שליש ימיני של הבצק למרכזו ומעליו מקפלים את השליש השמאלי
מגלגלים מהצד הצר עד קבלת גליל עבה
מחלקים את הגליל ל-2
משמנים כלי ג׳חנון/קובנה בקוטר 18 ס״מ בשמן זית ומצפים את תחתית הסיר והדפנות בנייר אפיה
מניחים את הבצק עם הפתח (שבלול) כלפי מעלה ברווח אחד מהשני
ממשיכים עם שאר כדורי הבצק
מתפיחים כחצי שעה עם מכסה סגור
אופים (מכוסה) בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-45 דקות
פותחים את המכסה, ואופים כ-15 דקות נוספות
מחלצים את המאפה וממשיכים לאפות עד קבלת צבע חום
מגישים עם עגבניה מרוסקת, ביצים חומות, זיתים וטחינה (סחוג למביני עיניין)

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
משלוח חינם בהזמנה מעל 250 ₪
זמינים בשעות העבודה