במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג
הבית
בעל ארומה פירותית, מרירות וחריפות מאוזנות

אולי יעניין אותך גם
לביבת ענק בשמן זית
מנה ל-6 סועדים
אופן ההכנה
מגררים את תפוחי האדמה במגרדת גסה ומניחים במסננת (מעל קערה), כדי שיגירו נוזלים.
קוצצים דק את הבצל והשום.
מערבבים בקערה את תפוחי האדמה, הבצל, השום, הגבינה ו-2 כפות שמן הזית
מחממים מחבת גדולה ומשמנים ב-2 כפות שמן הזית.
יוצקים את הבלילה למחבת ומשטחים בעדינות לגובה 2 ס"מ
מטגנים על להבה נמוכה 25-20 דקות עד שהרושטי מתנתק מהמחבת בקלות ומקבל צבע זהוב.
מניחים על המחבת צלחת עגולה גדולה הופכים בזהירות את המחבת על הצלחת.
מחליקים את הלביבה חזרה למחבת ומטגנים עוד 15 דקות על להבה נמוכה עד להזהבה.
מגישים חם עם שמנת חמוצה

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?