כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
בינוני
מעל שעה

הפוקצ'ה של השף אייל שני

הפוקאצ'ה של איל שני – נאמנה למאפייני הבישול האיטלקי, אבל כמקובל אצל השף הפואטי, כולל המתכון המבוקש ע"י חובבי בישול רבים, תיבול מקורי ופרטי הכנה מדוייקים המבטיחים בצק קריספי עשיר וטעמים מגוונים המשתלבים יחד בהרמוניה

זמן הכנה: מעל שעה
רמת קושי: בינוני
תזונה: צמחוני
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן קורנייקי
מרכיבים:

לבצק–

  • 1 קילו קמח לבן - רצוי שטיבל 1 או פיווטי 00
  • 11 גר' שמרים יבשים
  • 40 גר' סוכר
  • 22 גר' מלח ים אטלנטי
  • 4 כפות שמן זית קורנייקי
  • 680 מל' מים מינרלים 
מרכיבים - טור שמאלי:

לירקות-

  • 3 עגבניות גדולות
  • 3 בצלים סגולים
  • 3 פלפלים חריפים
  • ענפי מרווה
הפוקצ'ה של השף אייל שני
אופן ההכנה:

הבצק-

  1. מנפים את הקמח לתוך קערה גדולה
  2. מוסיפים את הסוכר והמלח ומערבבים היטב עם הקמח
  3. מוסיפים את השמרים, מערבבים היטב בתערובת הקמח
  4. מוסיפים בבת אחת את השמן והמים ומערבבים במהירות בעזרת כפות הידיים עד שכל התערובת אוחדה לידי בצק
  5. מרגע שאוחדה כל בתערובת, ממשיכים ללוש 7-9 דקות
  6. מכסים בניילון נצמד ומחכים עד שהבצק מכפיל את נפחו (כ-60 דקות)
  7. נפחו הכפיל, מפילים את הבצק בעזרת האגרופים עד שיוצא כל האוויר
  8. מכסים שוב ומחכים עד שיכפיל את נפחו בשנית (ב-45 דקות). הבצק צריך להיות רטוב ונדבק לידיים
  9. מקמחים משטח עבודה
  10. מחלקים את הבצק ל- 3 ויוצרים 3 כדורים אותם מתפיחים כ-20 דקות

 

הירקות-

  1. פורסים את העגבניות, הבצלים והפלפלים לעיגולים דקים

 

הרכבת הפוקצ'ה-

  1. מחממים תנור ל-250 מעלות ומשמנים היטב 3 תבניות גדולות בשמן זית
  2. אוחזים בכדור הבצק בשתי הידיים ואז מתחילים להעביר אותו מיד ליד עד שהכדור נפתח לגודל התבנית
  3. מניחים לבצק לשהות כ-7 דקות בתבנית המשומנת, כדי שיתגמש ויהיה קל למתיחה
  4. עבר הזמן, מזליפים על כל הבצק בכל תבנית 3 כפות שמן זית ובעזרת כריות האצבעות שמתופפות ומותחות את הבצק, מושכים אותו עד שיתפרס בתבנית מדופן לדופן
  5. כעת הבצק מכסה את כל התבנית, מלא בשקערוריות מוצפות בשמן
  6. משבצים את הירקות ועלי המרווה בבצק
  7. זורים מלח גס מעל הכל, מזליפים עוד מעט משמן הזית ומכניסים לתנור תבנית אחת כל פעם
  8. אופים בין 20 ל-30 דקות או עד שהפוקצ'ה פריכה וזהובה
  9. מחלצים את הפוקצ'ה מהתנור ומזליפים מיד, בפעם האחרונה, עוד שמן זית בנדיבות

 

הגשה-

  1. חותכים לריבועים בעזרת גלגל פיצה, אוכלים לוהט, אוכלים חם, אוכלים קר, עד 4 שעות לאחר האפייה היא תמשיך להתפצפץ בפה ואז תימס בתוכו בעסיס שמן זית.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59390
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים): 442399, 441299, 442299, 445399, 442401, 441296, 442296, 445296
בינוני רמת קושי: בינוני
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר