כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
קל
עד שעה

לביבות כרובית ובטטה - מתכון אורגני

החווה האורגנית הוקמה במאי 2010 ע"י אלעד להב, שף במקצועו שחזר לשורשיו החקלאיים. יחד עם טניה אשתו, הקימו חווה אורגנית יפיפייה בת 8 דונם. כ- 100 גידולים שונים מתחלפים חסות, ירוקים שונים, אפונה, גזר ועשבי תבלין בחורף ועד אבטיחים, מלונים, תירסים עגבנית שרי ועוד בקיץ. כולם בטיפול ופיקוח אורגני מבוסס עקרונות ה-פרמקלצ'ר.

זמן הכנה: עד שעה
רמת קושי: קל
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן אורגני
מרכיבים:
  • כרובית בינונית – מופרדת לפרחים
  • 2 בטטות – קלופות וחתוכות לקוביות גסות
  • 1 כרישה – שטופה ופרוסה דק חלקים בהירים
  • חצי כוס קמח כוסמין מלא
  • רבע כוס חלב אורז
  • 1 ביצה או כף זרעי פישתן טחונים מעורבבים עם כף מים
  • תבלינים- מלח, פלפל שחור, מעט מוסקט מגורד
  • רבע כוס שמן זית אורגני
לביבות כרובית ובטטה - מתכון אורגני
אופן ההכנה:
  1. מבשלים את הבטטות בסיר גדול עם מים וכפית מלח, מחכים עד לרתיחה
  2. מכסים ומבשלים 15 דקות
  3. לאחר מכן מוסיפים את הכרובית ומבשלים כ-10 דקות נוספות
  4. מסננים את המים ומועכים לפירה גס
  5. מטגנים את הכרישה בשמן זית אורגני כ-10 דקות ומערבבים לתוך הפירה
  6. שמים בקערה קטנה את הקמח עם החלב ומערבבים עד שמתקבלת עיסה צמיגית ורכה מאוד, כמו דייסה (לא נוזלית מידי)
  7. את העיסה מוסיפים לפירה ומערבבים היטב עד שהמלית אחידה
  8. מתבלים במלח, פלפל שחור ומוסקט טחון
  9. יוצקים את הלביבות בעזרת 2 כפות לתוך מחבת עם קצת שמן זית חם ומטגנים עד להזהבה מכל צד, ניתן גם לאפות ב-180 מעלות למשך כ-20 דקות + 15 דקות לצד השני, ומומלץ לשמן בשמן זית את נייר האפייה והלביבות, בנוסף, ניתן ליצוק לתוך בצק קיש אפוי או תבנית ולאפות כ-40 דקות ב-160 מעלות
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 64421
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים): 441029, 441333
קל רמת קושי: קל
עד שעה זמן הכנה: עד שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר