כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
בינוני
מעל שעה

מנקיש בצל סומק ושמן זית קורטינה

פתיח מעולה לארוחה

זמן הכנה: מעל שעה
רמת קושי: בינוני
תזונה: צמחוני
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן קורטינה
מרכיבים:

לבצק- 

  • 500 גרם קמח
  • 8 גרם שמרים יבשים, או 25 גרם שמרים טריים
  • 10 גרם סוכר
  • כפית ורבע מלח
  • 30 מ"ל שמן זית
  • 320 מ"ל מים פושרים
מרכיבים - טור שמאלי:

לציפוי-

מנקיש בצל סומק ושמן זית קורטינה
אופן ההכנה:
  1. בקערת מערבל חשמלי עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר ומלח
  2. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים קלות
  3. מוסיפים את המים הפושרים בהדרגה תוך כדי לישה עד לקבלת בצק אחיד
  4. מוסיפים ללוש את הבצק 5 דקות נוספות במהירות בינונית עד לקבלת בצק אלסטי ודביק
  5. מפזרים על הבצק טיפונת קמח, מעצבים לכדור, מעבירים לקערה גדולה, מכסים במגבת נקייה ומתפיחים עד להכפלת הנפח
  6. מחלקים את הבצק ל-8 חלקים (כ-100 גרם לכדור) ומגלגלים כל חלק לכדור, מכסים את הכדורים במגבת נקייה או בניילון נצמד רופף ומניחים לנוח לרבע שעה
  7. יוצרים פיתות במרווחים על תבניות מרופדות נייר אפייה, כאשר משטחים בכל פעם כדור בצק על נייר האפייה, בעזרת כפות ידיים משומנות קלות או בעזרת מערוך משומן מעט לעיגול בקוטר של כ-12 ס"מ, מכסים במגבת נקייה ומניחים לנוח לרבע שעה
  8. בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות
  9. מטגנים את הבצל הקצוץ עם שמן הזית, מוסיפים את הסומק ומערבבים
  10. מחוררים את הפיתות בשקעים קטנים שיוצרים בקצות האצבעות על מנת שלא יווצר כיס במהלך האפייה ומורחים מעל שכבה דקה של ציפוי בצל וסומק כאשר משאירים היקף ריק של 2 ס"מ מסביב
  11. אופים את הפיתות כרבע שעה עד שהפיתה מקבלת השחמה קלה. הקפידו שלא לאפות את הפיתות יתר על המידה כדי שלא יתייבשו וכדי שהבצל לא יחרך
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59380
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים): 442371, 441265, 442265, 445265, 442399, 441299, 442299, 445399
בינוני רמת קושי: בינוני
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר