כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
בינוני
מעל שעה

מתכון לפאי תפוחים וקרם שקדים

חומרים לתבנית בקוטר 26 ס״מ 

זמן הכנה: מעל שעה
רמת קושי: בינוני
תזונה: צמחוני
מרכיבים:

לבצק-

  • 2 כוסות קמח
  • 3/4 כוס (80 גרם) אבקת סוכר
  • 200 גרם חמאה קרה
  • 1 ביצה קרה, טרופה
  • גרד לימון

לתפוחי-עץ-

  • 5-6 תפוחי עץ ירוקים מזן סמיט קלופים וחתוכים לפרוסות
  • 1/3 כוס סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • ריבה לציפוי
מרכיבים - טור שמאלי:

לקרם שקדים-

  • 1/2 כוס אבקת סוכר
  • 70 גרם חמאה
  • 3/4 כוס שקדים טחונים
  • 1 כף גדושה (10 גרם) קורנפלור
  • 1 ביצה טרופה
  • 1 ליקר תפוזים 
מתכון לפאי תפוחים וקרם שקדים
אופן ההכנה:

הבצק-

  1. מכניסים למיקסר עם וו לישה: קמח, אבקת שקדים, אבקת סוכר וקוביות החמאה
  2. מעבדים בכמה פולסים קצרים עד לקבלת בצק פירורי. מוסיפים את הביצה ומעבדים עד להתגבשות, מקררים במקרר

 

קרם השקדים-

  1. מערבבים היטב את החמאה עם אבקת הסוכר. מוסיפים את אבקת השקדים והקורנפלור ומעבדים לתערובת אחידה
  2. מוסיפים את הביצה וליקר התפוזים. העיסה צריכה להיות רכה. מצננים במקרר

 

תפוחי העץ-

  1. חותכים את התפוחים לחצאים ואז לפרוסות
  2. שמים בקערה ומערבבים עם הסוכר ועם הלימון

 

מילוי הבצק-

  1. את הבצק מרדדים על משטח, מקומח קלות, לעיגול בעובי 1/2 ס"מ ובקוטר שיספיק לכסות את דפנות התבנית
  2. מעבירים לתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות
  3. מסירים עודפים
  4. דוקרים את הבצק ומעבירים למקפיא לחצי שעה

 

הרכבת הטארט ואפייה-

  1. שופכים את קרם השקדים על הבצק ומשטחים
  2. מסדרים במעגלים את פרוסות התפוחים על פני הקלתית
  3. מושחים בריבה שדוללה בקצת מים את פני התפוחים uמפזרים שבבי שקדים פרוסים
  4. אופים כ-50 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד הזהבה.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59817
בינוני רמת קושי: בינוני
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר