כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
קל
מעל שעה

פוקאצ׳ה קלאסית עם שום ורוזמרין של אפרת ליכטנשטט

המתכון באדיבותה של אפרת ליכטנשטט המדהימה – פורסם במקור ראשון

זמן הכנה: מעל שעה
רמת קושי: קל
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן אסקל
מרכיבים:
  • 500 גרם (½3 כוסות) קמח רגיל (או חצי חצי עם קמח כוסמין לבן)
  • 2 כפיות שמרים יבשים
  • 2 כפיות סוכר
  • ⅓ כוס שמן זית
  • ⅔1 כוסות מים
  • 2 כפיות מלח
  • 4-5- שיני שום פרוסות
  • 20 מחטי רוזמרין

 

מרכיבים - טור שמאלי:

לתמיסת שמן זית-

פוקאצ׳ה קלאסית עם שום ורוזמרין של אפרת ליכטנשטט
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, וסוכר ומפעילים את וו הלישה
  2. מוסיפים את השמן והמים ולשים במהירות נמוכה. אם הבצק נראה יבש ולא מתאחד לגוש מוסיפים עוד כמה כפות מים לפי הצורך
  3. אחרי דקה מוסיפים את המלח ולשים בסה״כ 10 דקות (הבצק אמור להתלות על הוו)
  4. מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור
  5. מעבירים את הכדור לקערה משומנת ומכסים בשקית ניילון או בכובע ניילון של בתי מלון
  6. מתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו
  7. בינתיים טורפים בקערה קטנה את כל חומרי התמיסה
  8. מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת ומשטחים אותו על כל התבנית בגובה אחיד
  9. בעזרת האצבעות (הכי נוח עם האצבע, אמה וקמיצה) יוצרים שקעים עמוקים בבצק
  10. בעזרת כף מוזגים את התמיסה לתוך השקעים
  11. מכסים במגבת מטבח נקייה (ולא שעירה) ומתפיחים כ-40 דקות נוספות
  12. בנתיים מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות
  13. כשהתנור חם והבצק תפח מברישים אותו בנדיבות בעוד שמן זית ומפזרים שיני שום ורוזמרין
  14. אופים כ-25-35 דקות או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים, אוכלים מיד!
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 64424
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים): 442364, 441241, 442241, 445241
קל רמת קושי: קל
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר