מתכון פוקאצ׳ת תמרים, שקדים, דבש ושמן זית לצ'ינו
מרכיבים:
מצרכים לפוקאצ'ה בגודל תבנית תנור:
- 500 גרם קמח לבן רגיל
- כף שמרים יבשים
- 3 כפות סוכר לבן
- כף שטוחה מלח
- 400 מ"ל מים
- 4 כפות שמן זית לצ׳ינו
- מלח אטלנטי
- טימין
- אשכול ענבים
- חצאי / פרוסות שקדים
- מעט דבש להברשה
אופן ההכנה:
- בקערת המיקסר מניחים בתחתית את המלח, מעל את הקמח, הסוכר והשמרים
- מוסיפים את המים ומתחילים לערבב. אחרי שמתגבש בצק מוספים את השמן ולשים כך את הבצק הרטוב עם הוו גיטרה לפחות 10 דקות על מהירות בינונית
- עוצרים את המיקסר, מוציאים את הקערה ומכסים בניילון נצמד מניחים להתפחה עד הכפלת הנפח
- אחרי הכפלת הנפח, בלי להוריד את האוויר של הבצק, מחלצים את הבצק מהדפנות ושופכים לתוך תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה. מניחים להתפחה נוספת של חצי שעה
- אחרי ההתפחה הנוספת, יוצרים שקעים בעזרת אצבעות רטובות, מניחים את הענבים וחצאי השקדים
ומזלפים מעל שמן זית ודבש, ואופים בתנור שחומם מראש על 220 מעלות כ15-20 דקות או עד הזהבה. - שניה לפני ההגשה מברישים שוב בשמן זית, מקשטים בפרוסות שקדים קלויות ובעלי טימין
- מגישים חם
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59389
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
עד שעה