חטיף זיתים מטוגן בשמן זית ארבקינה
חטיף ממכר, מושלם לערב הדלקת נרות חנוכה
מרכיבים:
- קופסאת זיתים מגולענים
- פלפל אדום חתוך לקוביות/ שיני שום כבושות (כמס׳ הזיתים)/ גוש פרמזן (כ- 60 גרם)
- 1/2 כוס קמח
- 2 ביצים גדולות טרופות
- 3 כוסות פירורי לחם
- שמן ארבקינה לטיגון עמוק
אופן ההכנה:
- ממלאים את הזיתים ומצפים אותם
- ממלאים את פנים הזיתים בשום כבוש / קוביית פלפל אדום / פרמז׳ן
- מכינים 3 קערות – אחת עם קמח, אחת עם ביצים ואחת עם פרורי לחם
- נוטלים 10-8 זיתים בכף מחוררת וטובלים בקמח. מנערים עודפים. טובלים בביצה, בפירורי הלחם, ואז שוב בביצה ובפירורים עד שהזיתים מצופים באופן אחיד. מנערים את עודפי הפירורים
- מחממים שמן זית ארבקינה לטיגון עמוק במחבת עמוקה
- בעזרת כף מחוררת מטילים חופן זיתים מצופים לשמן החם, מטגנים כדקה ומעבירים לנייר סופג מטגנים כך את שאר הזיתים
- מניחים תלולית נדיבה של לבנה (או כל מתבל אחר שאוהבים) בצלוחית הגשה
- מוסיפים את הזיתים החמים ומגישים
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59391
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 45 דק'