מתכון למרק קרם סלרי
מרכיבים:
לצלייה:
- 1.5 קילו שורשי סלרי, שטופים וקלופים
- 5 בצלים בינוניים-גדולים, שטופים
- 2 ראשי שום, שטופים
- 4 ענפי תימין
- 1/4 כוס שמן זית קורנייקי
- 1 כפית מלח
- 3/4 כפית פלפל שחור גרוס
מרכיבים - טור שמאלי:
למרק:
- 300 גרם ארטישוק ירושלמי קלוף וקצוץ קטן
- 2 ליטר מים, עדיף רותחים
- צרור תימין, קשור בחוט
- 2 כפיות חרדל דיז'ון חלק
- כפית וחצי מלח, עדיף גס
- 1/4 כפית פלפל שחור גרוס
- קורט אגוז מוסקט
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל- 220 מעלות
- מניחים בתבנית צלייה, מרופדת בנייר אפיה, שורשי סלרי קלופים, בצלים לא קלופים וראשי שום (עם קליפה)
- מניחים מעל ענפי אורגנו, מזליפים שמן זית, מלח ופלפל
- מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בחלק העליון של התנור 45 דקות
- מסירים את הרדיד וממשיכים בצליה עוד 45 דקות
- מצננים עשר דקות.
- קולפים את הבצלים וקוצצים גס
- קוצצים גם את שורשי הסלרי
- מעבירים לסיר בינוני את ראשי השום, סוחטים לסיר ומשתדלים לרוקן אותם מבשרם
- מוסיפים לסיר ארטישוק ירושלמי קצוץ, יוצקים מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גדולה
- מוסיפים צרור תימין, חרדל ואת כל התבלינים, מכסים, מנמיכים מעט ומבשלים כ- 40 דקות
- בסיום הבישול מוציאים את צרור התימין מהמרק וטוחנים היטב
אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ להוסיף למרק הטחון 2-3 כפות פרמזן מגורר ולערבב. - מגישים בקערות מרק, יוצקים בנדיבות שמן זית קורנייקי מגררים עוד קצת פרמז'ן ומגישים חם.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59390
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
מעל שעה