כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכוני לא זה ולא זה

בינוני
מעל שעה

מתכון למרק קרם סלרי

סוג כשרות: חלבי
שמן זית בשימוש: זן קורנייקי
מרכיבים:

לצלייה‭:‬

  • 1.5 קילו‭ ‬שורשי‭ ‬סלרי, ‬שטופים‭ ‬וקלופים‭
  • 5 ‬בצלים‭ ‬בינוניים‭-‬גדולים, ‬שטופים
  • 2 ‬ראשי‭ ‬שום, ‬שטופים
  • 4 ענפי תימין
  • 1/4 ‬כוס‭ ‬שמן‭ ‬זית קורנייקי
  • 1 ‬כפית‭ ‬מלח
  • 3/4 ‭‬כפית‭ ‬פלפל‭ ‬שחור‭ ‬גרוס
מרכיבים - טור שמאלי:

למרק‭:‬

  • 300 ‬גרם‭ ‬ארטישוק‭ ‬ירושלמי‭ ‬קלוף‭ ‬וקצוץ‭ ‬קטן
  • 2‬ ליטר‭ ‬מים, ‬עדיף‭ ‬רותחים
  • צרור‭ ‬תימין, ‬קשור‭ ‬בחוט
  • 2‬ כפיות‭ ‬חרדל‭ ‬דיז‭'‬ון‭ ‬חלק
  • כפית‭ ‬וחצי‭ ‬מלח, ‬עדיף‭ ‬גס
  • 1/4‭‬ כפית‭ ‬פלפל‭ ‬שחור‭ ‬גרוס
  • קורט ‬אגוז‭ ‬מוסקט
מתכון למרק קרם סלרי
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל- 220 מעלות
  2. מניחים בתבנית צלייה, מרופדת בנייר אפיה, שורשי סלרי קלופים, בצלים לא קלופים וראשי שום (עם קליפה)
  3. מניחים מעל ענפי אורגנו, מזליפים שמן זית, מלח ופלפל
  4. מכסים ברדיד אלומיניום וצולים בחלק העליון של התנור 45 דקות
  5. מסירים את הרדיד וממשיכים בצליה עוד 45 דקות
  6. מצננים עשר דקות.
  7. קולפים את הבצלים וקוצצים גס
  8. קוצצים גם את שורשי הסלרי
  9. מעבירים לסיר בינוני את ראשי השום, סוחטים לסיר ומשתדלים לרוקן אותם מבשרם
  10. מוסיפים לסיר ארטישוק ירושלמי קצוץ, יוצקים מים ומביאים לרתיחה על להבה בינונית-גדולה
  11. מוסיפים צרור תימין, חרדל ואת כל התבלינים, מכסים, מנמיכים מעט ומבשלים כ- 40 דקות
  12. בסיום הבישול מוציאים את צרור התימין מהמרק וטוחנים היטב                                           
    אם המרק סמיך מידי מוסיפים מעט מים. טועמים ומתקנים תיבול. מומלץ להוסיף למרק הטחון 2-3 כפות פרמזן מגורר ולערבב.
  13. מגישים בקערות מרק, יוצקים בנדיבות שמן זית קורנייקי מגררים עוד קצת פרמז'ן ומגישים חם.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59390
בינוני רמת קושי: בינוני
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר