כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
מגזין קיבוץ מסיק מגל

פחים ובקבוקים – על איחסון שמן זית

בקבוק זוכית כהה או בהיר?ג'ריקן או פח?איך הכי כשאי לשמור על איכות שמן הזית אצלנו בבית

צוות מסיק
דק' קריאה: 0.5

לשמן הזית יש שלושה אויבים:

אור – חשוב לאחסן את השמן בבקבוק זכוכית כהה או פח..
חום – חשוב לשמור את השמן במקום קריר ומוצל.
אוויר – את המיכל הגדול, עדיף לפתוח כמה שפחות. העבירו את השמן לכלי קטן שישמש לפתיחה היומיומית.

שמן המאוחסן בתנאים המומלצים וסגור, ישמור על איכותו לפחות שנתיים.

יש החושבים ששמן זית משתבח עם הזמן, כמו יין. הנחה זו אינה נכונה. ככל שהשמן ישן יותר, הוא מתחמצן יותר מהר. הוא מאבד מטעמו ומסגולותיו הבריאותיות.

שמן המאוחסן בפלסטיק: פלסטיק אינו מטיב עם השמן.
כדאי לדעת שמתרחשת הגירה (מיגרציה) של חומרים מהפלסטיק לשמן (ומהשמן לפלסטיק). חומרים אלה אינם בריאים ועשויים אף להיות רעילים ממש. לכן ההמלצה החד משמעית – אף פעם לא לרכוש שמן זית ששהה בפלסטיק!

ההמלצה של מסיק – קיבוץ מגל:

קנו אריזת שמן בהתאם לצריכה הביתית. מיכלים קטנים אנו ממליצים לסיים תוך כחודשיים – שלושה מיום הפתיחה. אם אתם קונים את השמן באריזה גדולה (מטעמי נוחיות או חיסכון), העבירו מידי פעם מנות של השמן לבקבוקי זכוכית כהים ושמרו אותם במקום קריר ומוצל.