לשמן הזית יש שלושה אויבים:
אור – חשוב לאחסן את השמן בבקבוק זכוכית כהה או פח..
חום – חשוב לשמור את השמן במקום קריר ומוצל.
אוויר – את המיכל הגדול, עדיף לפתוח כמה שפחות. העבירו את השמן לכלי קטן שישמש לפתיחה היומיומית.
שמן המאוחסן בתנאים המומלצים וסגור, ישמור על איכותו לפחות שנתיים.
יש החושבים ששמן זית משתבח עם הזמן, כמו יין. הנחה זו אינה נכונה. ככל שהשמן ישן יותר, הוא מתחמצן יותר מהר. הוא מאבד מטעמו ומסגולותיו הבריאותיות.
שמן המאוחסן בפלסטיק: פלסטיק אינו מטיב עם השמן.
כדאי לדעת שמתרחשת הגירה (מיגרציה) של חומרים מהפלסטיק לשמן (ומהשמן לפלסטיק). חומרים אלה אינם בריאים ועשויים אף להיות רעילים ממש. לכן ההמלצה החד משמעית – אף פעם לא לרכוש שמן זית ששהה בפלסטיק!