1. שמן זית הוא שמן שהופק אך ורק מהפירות של עץ הזית, הוא לא עבר כל טיפול אחר מאשר סחיטת הפרי.
2. הצריבה בגרון היא מידת החריפות של שמן הזית ואינה מדד לחומציות השמן. את מידת החומציות ניתן לקבוע אך ורק בבדיקות מעבדה.
3. צבע השמן מהווה אינדיקציה למידת הבשלות של הזית בזמן המסיק אך אינו מהווה מדד לאיכות. בטעימות מקצועיות משתמשים בכוסות טעימה בצבע כחול אשר מסתירות את צבע השמן, כך הטועמים לא יכולים לפתח דעה מוקדמת על השמן לפני שטעמו או הריחו אותו.
4. זיתים ירוקים וזיתים שחורים הם אותו הזית בזמני בשלות שונים. צבע הזית ירוק כאשר הוא בוסר והוא הופך לשחור כאשר הוא מבשיל.