מסורת, חדשנות וטעם אחד מיוחד: סיפורו של שמן השומשום שלנו
אנחנו במסיק קיבוץ מגל ביחד עם חברת מקסום גאים להוביל את מהפכת השומשום בישראל – לא רק בייצור, אלא גם בהחייאת החקלאות המקומית.
בזכות שיתוף פעולה פורץ דרך עם פרופ' צבי פלג מהאוניברסיטה העברית, שחקר את השומשום ב-15 השנים האחרונות, ופיתח זני שומשום חדשים המתאימים לקציר ממוכן, החזרנו את גידול השומשום לאדמות ישראל והפכנו את השומשום לגידול מודרני, מקומי ויציב.
התוצאה היא סדרת מוצרי שומשום בגידול מקומי:
שמן שומשום, טחינה וגרעיני שומשום לאפייה ותיבול – כולם תוצרת הארץ.
המוצר הראשון שהפקנו מהשומשום הישראלי שלנו הוא שמן השומשום אותו אנחנו מפיקים מגרעיני שומשום מזן יעקבי – זן שפותח ע"י האגרונום שהיה חלק חשוב מצוות פיתוח הזן יעקבי ינון שנרצח ב7.10, הוא גדל ונקצר ממש כאן, בישראל.
השומשום טרי, איכותי ומקומי, בדיוק כמו שאנחנו אוהבים.
שמן השומשום שלנו מופק בכבישה קרה, משומשום שלא עבר קלייה – תהליך שמבטיח שמירה על טעמו הטבעי ועל הרכיבים התזונתיים שבו.
ומה לגבי המטבח? שמן השומשום שלנו משתלב נהדר במגוון מנות – מסלטים, דרך מרקים ותבשילי ירקות, ועד טיפטוף עדין על אורז או ירקות קלויים.
בזכות טעמו העדין, הוא מתאים גם לקינוחים – כשמן בסיס או כסיומת אלגנטית ומפתיעה.
לשמן השומשום שלנו טעם אלגנטי וייחודי – עם נגיעות מעודנות של וניל, פיסטוק ואגוז, שמוסיפות לכל מנה עומק, רכות ותחושת פרימיום של ממש.
זהו שמן שמספר סיפור של מקומיות, איכות, אדמה וטעם שלא שוכחים.
כל מה שנשאר – זה לטעום ולהתאהב.