כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
קל
עד 30 דק'

פילה סלמון בתנור ברוטב עגבניות, זיתים ובזיליקום

מתוך הספר 'פותחים שולחן 2' של השף ישראל אהרוני, בהוצאת כנרת

זמן הכנה: עד 30 דק'
רמת קושי: קל
תזונה: צמחוני
סוג כשרות: חלבי
שמן זית בשימוש: זן ארבקינה
מרכיבים:
  • 6 נתחים של פילה סלמון עם העור, במשקל כ-200 גרם האחד
  • מעט שמן זית
  • מלח ופלפל
מרכיבים - טור שמאלי:

לרוטב-

  • 4 כפות שמן זית ארבקינה
  • 3 עלי מרווה
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 קופסה גדולה (800 גרם) עגבניות מרוסקות
  • מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • 8 זיתים מזן קלמטה, מגולענים וקצוצים גס
  • להגשה- כ-20 עלי בזיליקום
פילה סלמון בתנור ברוטב עגבניות, זיתים ובזיליקום
אופן ההכנה:
  1. מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות)
  2. משמנים את נתחי הדג במעט שמן זית, ממליחים ומפלפלים
  3. משמנים מחבת טפלון רחבה במעט שמן זית ומניחים לה להתחמם כמה דקות
  4. כשהמחבת חמה, מניחים את הדגים, צד העור כלפי מטה, וצורבים 2-3 דקות, עד שהעור פריך מעט
  5. הופכים את הדגים וצורבים אותם דקה נוספת
  6. מניחים את הנתחים זה לצד זה בתבנית חסינת חום
  7. מערבבים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ויוצקים על הדגים
  8. מכניסים לתנור ואופים 10 דקות
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59391
קל רמת קושי: קל
עד 30 דק' זמן הכנה: עד 30 דק'

במתכון הזה, השתמשנו במוצר