מוס שוקולד עם שמן זית לצ'ינו
קינוח מפנק שהכנו עם שמן זית לצ'ינו. מדהים מה אפשר לעשות עם שמן זית. אמנם אנחנו רגילים להשתמש בו בעיקר לבישול ולתיבול.
תאמינו או לא, אנחנו אופים עם שמן זית עוגות ועוגיות, אנחנו מכינים איתם אפילו קינוחים. כל מה שצריך לעשות זה להעיז ולהחליף את החמאה בשמן זית.
זמן הכנה:
עד 30 דק'
רמת קושי:
קל
תזונה:
צמחוני
סוג כשרות:
פרווה
שמן זית בשימוש:
זן לצ'ינו
תיוגים:
חגיגי
מרכיבים:
- 3/4 כוס שמן זית לצ'ינו
- 270 גרם שוקולד מריר
- 7 ביצים- מופרדות
- 130 גרם (כוס) סוכר
- 30 גרם (שתי כפיות) ברנדי
- גרירת תפוז או לימון
אופן ההכנה:
- המיסו את השוקולד על הגז, הורידו מהאש והוסיפו את שמן הזית בזרם קבוע תוך ערבוב עם מטרפה
- הוסיפו את הברנדי, הקציפו את החלמונים עם חצי מכמות הסוכר עד לתערובת אוורירית
- הוסיפו לתערובת השוקולד וערבבו בעזרת לקקן
- הקציפו את החלבונים עם החצי הנותר של הסוכר עד לתערובת אוורירית
- קפלו בעדינות אל תערובת השוקולד
- מזגו את התערובת לכוסיות והכניסו למקפיא
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59389
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 30 דק'