כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה
מאמרים ותרופות סבתא

אז מהו בעצם השמן הטוב ביותר עבורכם?

לקוחות פונים אלינו ומבקשים לדעת "מהו שמן הזית המתאים להם ביותר?"האמת היא שזו שאלה מצויינת ולכן אנחנו ננסה לעשות קצת סדר בדברים.

מסיק
דק' קריאה: 1

לקוחות פונים אלינו ומבקשים לדעת "מהו שמן הזית המתאים להם ביותר?"

האמת היא שזו שאלה מצויינת ולכן אנחנו ננסה לעשות קצת סדר בדברים.

נתחיל בזה שכל שמני הזית בסופו של דבר מתאימים לכל השימושים!

ניתן לאפות בקורטינה ולתבל בלצ'ינו ולטגן עם אסקל – כל אחד וטעמו האישי.

חשוב גם להבין שהשמנים שלנו גדלים על העצים ומושפעים ממזג האוויר וממגוון גורמים המביאים לשינויים בטעמים שלהם מעונה לעונה, כך שגם לנו יש זן מועדף כל עונה ולכן אנחנו ממליצים לכם לבוא מידי פעם לטעום לנסות את השמנים ולהחליט מהו הזן או הזנים המועדפים שלכם העונה.

אז קצת על השמנים שלנו – אנחנו במסיק קיבוץ מגל מגדלים 12 זנים של עצי זית ומשווקים ומוכרים שמני זית זניים מהזנים:

לצ'ינו, ארבקינה, פיקואל, קורונייקי,  אסקל, קורטינה, סורי נבאלי וברנע.

בנוסף יש לנו שני בלנדים יחודיים – שמן הבית והבלנד האורגני, אליהם נכנסים בדרך כלל גם הזנים ארבוסנה, פישולין וקלמטה אותם אנו מגדלים בכמויות קטנות יותר.

ננסה לספר לכם על כל זן בכמה מילים אבל מזכירים שאין כמו להריח ולטעום בעצמכם…

הזן הראשון הוא הלצ'ינו – בעל התווית הכתומה

טעמו בשל ועדין במיוחד, ללא מרירות וכמעט ללא חריפות. מתאים במיוחד לטיגון, בישול ואפיה. הארומה העדינה שלו הופכת אותו למרכיב המומלץ בתיבול עדין של סלטים ופסטות.

הארבקינה – בעל התווית האדומה

שמן עדין, עם ארומות המשלבות זיתים ירוקים וזיתים שחורים. לשמן מרירות עדינה וחריפות עדינה ומתמשכת, מה שקונה לו אוהדים רבים בשימושים שונים במטבח: תיבול מנות עדינות, בישול ואפילו אפייה.

הפיקואל – בעל התווית האפורה

טעמו מזכיר פירות שקד. מצטיין בארומה ייחודית ומפתיעה המזכירה ארומה של עגבניות ירוקות. מומלץ

ביותר לטיגון ובישול וטעמו הייחודי המוסיף טעם רב ועניין למאכל.

הקורונייקי – בעל התווית התכלת

בעל טעם עז וארומטי. חריפותו גבוהה ומרירותו בעוצמה בינונית. השמן הנכון לתיבול סלט יווני, גבינת פטה ולמאכלים בעלי טעמים עזים בסגנון בישול ים תיכוני.

האסקל – בעל התווית הבז'

האסקל הוא זן ישראלי, בעל חריפות ומרירות מאוזנים, טעמו עז וארומטי. מתאים במיוחד לתיבול קר. תוספת מתבקשת לחומוס איכותי, גבינות ולסלט ירקות קצוץ.

הקורטינה – בעל התווית הורודה

בעל טעם וארומה דומיננטיים של הדרים ותפוח ירוק. חריפות ומרירות בעוצמה גבוהה. נהדר לתיבול סלטים, להכנת רטבים ולשילוב במאכלי דגים. מתאים במיוחד לאוהבים את טעמו העז של שמן הזית.

שמן הבית – בעל התווית הירוקה

הינו שילוב ייחודי של מספר זני זיתים הגדלים בכרמים שלנו. בחירת הזנים נעשית על ידי צוות מומחים וטועמים מוסמכים, לאחר טעימה של כל זן בנפרד. ההרכב הסופי נקבע מחדש בכל שנה ושנה על פי הטעם והמרקם. שמן זית זה יוצר טעם וניחוח היחודיים לנו, מאוזנים והרמונים עם פירותיות חצי בשלה, מרירות עדינה וחריפות נעימה מסיימת. מתאים לבישול חם ותיבול קר.

הבלנד האורגני – בעל התווית החומה

מורכב משילוב מספר זני זיתים הגדלים בחלקות אורגנית בכרמים שלנו. בחירת הזנים נעשית על ידי צוות מומחים וטועמים מוסמכים, לאחר טעימה של כל זן בנפרד. ההרכב הסופי נקבע מחדש בכל שנה ושנה על פי הטעם והמרקם. השמן מאוזן והרמוני בעל טעמים בשלים עם מרירות נוכחת וחריפות עדינה. מתאים במיוחד לתיבול קר.

שלושת הזנים הבאים הם בעצם שלישיית הפרימיום שלנו והם:

הסורי –

לסורי שלנו ארומות ברורות של אגוז ירוק, עשבי בר ועלי זית. הסיומת עשבונית עם מרירות מאוזנת וחריפות ארוכה.

הנבאלי –

השמן מאופיין בארומות של תפוח אדמה ירוק, פרחים, דבש ותפוח אדום. הפירותיות מתעצמת בפה, מלווה במרירות עדינה וסיומת עוקצנית המזכירה פלפל לבן.

הברנע –

באף מרגישים בניחוח שקד ירוק, זית בוסר, בננה ירוקה ועשבי תיבול. בפה נוספת למנעד הארומות גם מרירות בינונית וחריפות מסיימת עדינה.

שלושת השמנים מומלצים לשימוש בסגירת מנות, תיבול בשרים, דגים וסלטים.

השמנים שלנו כולם בדרגת כתית מעולה ובעלי תו איכות של ענף הזית.

אנחנו מקפידים לשלוח את שמני הזית שלנו לתחרויות שמן זית בינלאומיות בכל העולם ולשמחתנו השמנים שלנו זוכים בכל שנה בפרסים בתחרויות השונות מהחשובות בעולם (בטורקיה, ביפן, בספרד, ביוון, באיטליה, בפורטוגל ועוד).

מזמינים אתכם להגיע אלינו למרכז המבקרים שנמצא בקיבוץ מגל לטעימה בכדי שתוכלו לבחור בדיוק את מה אתם אוהבים!

כי איך אומרים אצלנו – כל זן והארומה שלו!