במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג
לצ'ינו
בעל טעם עדין במיוחד

אולי יעניין אותך גם
חומרים
המתכון באדיבות שף נילי כהן מינץ
בצק פריך על שמן זית:
200 מ״ל שמן זית לצ׳ינו
350 ג״ר קמח תופח
230 מ״ל גבינת שמנת
10 תפוחי גראן סמית
פלפל שחור, סוכר, אגוז מוסקט
אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים במג׳ימיקס עד לכדור.
מניחים על משטח מקומח מרדדים ואופים על 165 מעלות
עד שמזהיב. מקררים.
קולפים 10 תפוחי גראן סמית
חותכים לסלייסים דקים ומקפיצים מעט בחמאה
וקורט מכל דבר: פלפל שחור, סוכר, אגוז מוסקט.
מסדרים את התפוחים החמימים ברינגים אישיים בקוטר 5
אופים על 180 מעלות כ 6 דקות .
מוציאים מהתנור וחותכים עיגול עבה של גבינת סנט מור מניחים מעל ומכניסים לתנור החם לעוד 5 דקות או עד שהגבינה מתחממת ומתרככת.
בינתיים מפוררים לקרמבל את הבצק הפריך,מניחים חופן קטן ממנו בצלחת.
מוציאים את התפוחים והגבינה בזהירות על מרית שטוחה ומניחים על הפירורים.
שף נילי כהן מינץ

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?