תמונה של משתמש
תמונה של לב
תמונה של משתמש
אייקון של מיקום
אייקון של מיקום
;

מרציפן ביתי

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?

המרציפן הוא בצק שקדים העשוי משקדים טחונים ודבש או סוכר. המרציפן המסורתי עשוי ממינון מדוייק של שקדים ודבש ביחס קבוע.

השקד לא רק טעים אלא גם בריא. השקד הוא חלק מתפריט הדיאטה הים תיכונית ומסייע בהפחתת הכולסטרול וסיכון למחלות לב.השקד עתיר סיבים תזונתיים וחלבון, עוזר לתחושת השובע ולירידה במשקל.
המרציפן – מוצאו שנוי במחלוקת. טוענים לכתר הם הגרמנים, הצרפתים, הספרדים, הסינים. עד היום אין הסכמה בנושא. הוא משמש כממתק, כחומר גלם לציפוי וקישוט עוגות ומשולב במאכלים של עדות שונות.

 

חומרים

חצי ק"ג שקדים של מסיק מגל (מושרים במים למשך 12 שעות)
50 גרם צימוקים אורגניים – אפשר גם תמר או שניים
1 כפית מיץ לימון
1 כפית דבשה (מולסה)
1 כפית דבש
1 כפית שומן קוקוס (לא חובה) כתית בכבישה קרה

אופן ההכנה

  1. קולפים את השקדים
  2. טוחנים את השקדים והצימוקים היטב במעבד מזון, או פעמיים במטחנת בשר עם החורים הקטנים ביותר.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים.
  4. לשים היטב ויוצרים כדורים קטנים.
  5. יש לאכסן במקרר במידה ונשאר כי זה ממש טעים.

הצטרף למועדון הלקוחות שלנו
ותהנה מהטבות ומבצעים כל השנה

5% הנחה
על כל זני שמן הזית בחנות
(לא כולל מארזים)
מתנת יום הולדת
בקבוק 250 מ”ל שמן הבית
10% הנחה על מבצע החודש
משלוח חינם בהזמנה מעל 250 ₪
זמינים בשעות העבודה