במתכון זה השתמשנו בשמן זית מסוג
אסקל
שמן בעלמרירות בולטת וחריפות מאוזנת

אולי יעניין אותך גם
סלקים מתקתקים ממולאים אורז ובשר – מנת חג יפהפייה וטעימה להפליא
חומרים
כ-15 סלקים קטנים
2 בצלים קצוצים
2 כפות שמן זית מסוג אסקל
3/4 כוס אורז
250 גר׳ בשר בקר טחון
חופן פטרוזיליה
חופן נענע
2 כפות צנוברים קלויים
2 כפות רכז רימונים
כף בהרט
מלח
פלפל
אופן ההכנה
מסירים את כיפת הסלקים (שומרים את הכיפה) ומרוקנים אותם מתוכנם.
קוצצים דק את הבצלים, הפטרוזיליה והנענע, מערבבים עם האורז ומוסיפים את הבשר, הצנוברים הקלויים, כף בהרט, מלח ופלפל. מערבבים היטב.
ממלאים את הסלקים עד כדי שלושת רבעי מגובהם.
מסדרים בסיר (סוטז׳)
ממלאים מים עד כמעט גובה הסלקים.
מוסיפים כף מלח למים ו-2 כפות רכז רימונים.
מביאים לרתיחה.
כשרותח מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה עד העלמות הנוזלים.
מגישים חם

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?