טארט טאטן כרישה ועגבניות שרי תמר
מתכון נוסף של הצלם דן לב. למי מכם שביקר בתערוכות האחרונות, זכה לקבל את מאגדת המתכונים שלנו, ולמי שלא הספיק – הנה מתכון נוסף מתוכה.
מרכיבים:
- 2 כרישה (החלק הלבן)
- 20 עגבניות שרי תמר
- כ-10 עגבניות מיובשות חצויות
- צרור טימין קצוץ
- 2 שיני שום קצוצות
- בצק עלים
- כפית זרעי שומר כתושים
- חצי כפית בהרט
- 2 כפות סילאן
- שמן זית פיקואל
- מלח ופלפל
אופן ההכנה:
- מטגנים במחבת ברזל גדולה את הכרישה כ-2 דקות מכל צד עם שמן זית
- מוסיפים את השום עם שני סוגי העגבניות
- מוסיפים את הטימין הקצוץ, מרככים קלות כ-5 דקות, מנמיכים את הלהבה
- מפזרים את זרעי השומר עם הבהרט
- מזליפים על הכל את הסילאן
- מוסיפים שמן זית, מלח ופלפל
- מרדדים בצק עלים לעיגול בגודל המחבת ומכסים איתו את ערובת שבמחבת, מהדקים על התערובת בצדדים
- מכניסים לתנור שחומם מראש לחום בינוני-גבוה, אופים עד להזהבה של הבצק בחום של 180 מעלות
- מוציאים, מניחים על צלחת הגשה והופכים
הגשה-
מפזרים מעל קצת טימין קצוץ, שמן זית ומגישים.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59392
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 30 דק'