כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
בינוני
מעל שעה

קישואים עגולים ממולאים בירקות שורש ובורגול

8 קישואים עגולים, מרוקנים ומוכנים למילוי (הדרך הנוחה לרוקן אותם היא בכף פריזאית) שמן זית מזן פיקואל. טעמו מאד בולט, אך לא חריף מדי.

זמן הכנה: מעל שעה
רמת קושי: בינוני
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן פיקואל
מרכיבים:

למילוי-

  • 1/4 כוס שמן זית פיקואל
  • 5 שיני שום, קלופות וקצוצות
  • 2 כפות עלי תימין טריים
  • 5 עלי מרווה, קצוצים
  • 1 פלפל ירוק חריף, מנוקה מזרעים וקצוץ דק
  • 1 בצל, קצוץ דק
  • 1 גזר גדול, קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאד
  • 1 שורש סלרי, קלוף וחתוך לקוביות קטנות מאד
  • 3 גבעולי סלרי (מראש הסלרי), שטופים וקצוצים
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
  • 1/4 כוס צנוברים, קלויים
  • 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה
  • 20 עלי נענע, קצוצים
  • 3/4 כוס בורגול גס, מושרה במים קרים 1/2 שעה
מרכיבים - טור שמאלי:

לרוטב-

  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/2 כוס מיץ לימון, סחוט טרי
  • 2 שיני שום, קצוצות
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 עלי דפנה
  • 3 כוסות מרק עוף צח
  • מלח
  • פלפל שחור טחון טרי
קישואים עגולים ממולאים בירקות שורש ובורגול
אופן ההכנה:

מחממים את התנור ל-200 מעלות

 

 

המילוי-

  1. מחממים את השמן במחבת רחבה, וכשהוא חם שמים בו את השום, התימין, המרווה, הפלפל החריף והבצל
  2. מאדים תוך ערבוב כ-3 דקות
  3. מוסיפים את הגזר, שורש הסלרי, והגבעולים הקצוצים
  4. מתבלים במלח ופלפל ומטגנים יחד כ-5 דקות נוספות
  5. מוסיפים את הצנוברים, הפטרוזיליה ואת עלי הנענע ומערבבים
  6. מסירים מהאש ומקררים מעט
  7. מטגנים את הבורגול וסוחטים אותו מעט בידיים
  8. מוסיפים לתערובת הירקות ומערבבים
  9. ממלאים את הקישואים בתערובת, כך שהיא תבלוט יפה מעל לפתח הקישוא המרוקן
  10. שמים את הקישואים בתבנית צליה ומברישים אותם בשמן זית
  11. מכניסים לתנור ואופים רק 6-7 דקות, לשיזוף ראשוני
  12. מנמיכים את חום התנור ל- 150 מעלות

 

 

הרוטב-

  1. בינתיים שמים את כל מרכיבי הרוטב בסיר ומביאים לרתיחה
  2. יוצקים את הרוטב בזהירות לתבנית
  3. מחזירים לתנור וממשיכים לאפות עוד שעה
  4. מדי פעם "משקים" את הקישואים בעזרת מצקת בנוזלים שבתבנית

 

הגשה- אפשר גם, ואף מומלץ להגיש עם רוטב יוגורט: מערבבים 2 כוסות יוגורט צאן עם 3 כפות שמן זית, 2 כפות מיץ לימון, 2 שיני שום כתושות, מלח, פלפל ומעט כוסברה או נענע קצוצות (או שתיהן)

מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59392
בינוני רמת קושי: בינוני
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר