כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
קל
עד 30 דק'

רוטב פסטו עם שמן זית אורגני

מקורו של רוטב הפסטו בגנואה-איטליה. שמו ניתן לו מהפועל PESTARE שפירושו לכתוש. השם מעיד על הטכניקה המקורית של יצירת הממרח המשובח, בעזרת מכתש ועלי. במקור, נוצר הממרח מעלי בזיליקום, מעט שום, שקדים משובחים, שמן זית וגבינה קשה מסוג מוצרלה או פקורינו. 

זמן הכנה: עד 30 דק'
רמת קושי: קל
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן אורגני
מרכיבים:
  • 1 חבילת עלי בזיליקום
  • 100 גרם שקדים
  • 2-3 שיני שום
  • חצי כוס שמן זית אורגני
  • מלח ופלפל
רוטב פסטו עם שמן זית אורגני
אופן ההכנה:
  1. לשטוף ולייבש את עלי הבזיליקום
  2. לכתוש את כל המרכיבים יחד במכתש ועלי, או במעבד מזון (להשאיר גס)
  3. לתבל במלח ופלפל לפי הטעם

 

מקורו של רוטב הפסטו בגנואה-איטליה. שמו ניתן לו מהפועל PESTARE שפירושו לכתוש. השם מעיד על הטכניקה המקורית של יצירת הממרח המשובח, בעזרת מכתש ועלי. במקור, נוצר הממרח מעלי בזיליקום, מעט שום, שקדים משובחים, שמן זית וגבינה קשה מסוג מוצרלה או פקורינו.

עם השנים, נוצרו במטבחים השונים וריאציות מגוונות המחליפות חלק מהרכיבים, בהתאם לחומרים הזמינים בסביבה או למחירי המרכיבים (הותיקים זוכרים שגם בארץ היו תקופות שבהן מחיר הצנוברים הגיעו לשיאים והיה צריך לקחת משכנתא כדי לקנות אותם). למשל: את הבזיליקום ניתן להחליף בפטרוזיליה או כוסברה. ניתן להשמיט את הגבינה ליצירת פסטו "פרווה".

הבשלנים בחבל פרובאנס שבצרפת יצרו את ה- Pistou – תיבול למרק על בסיס בזיליקום, שמן זית ושום בלבד, ובסיציליה יצרו את פסטו א-לה-סיצ'יליאנה – בתוספת עגבניות מיובשות. ממרח הפסטו משמש לתיבול במגוון רחב מאד של מתכונים כגון: פסטה, מאכלי דגים, כריכים, תיבול מרקים, מאפים ועוד.

מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 64421
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים): 441029, 441333
קל רמת קושי: קל
עד 30 דק' זמן הכנה: עד 30 דק'

במתכון הזה, השתמשנו במוצר