כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
קל
עד 30 דק'

מתכון לסלט סביח עם טחינה ישראלית

תזונה: צמחוני
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן פיקואל
מוצרים נוספים: טחינה ישראלית
סוג אירוע: ארוחה חגיגית
מרכיבים:

לירקות: 

  • 2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
  • 3 תפוחי אדמה קטנים, מבושלים ופרוסים
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • 4-5 מלפפונים חמוצים קטנים פרוסים לאורך
  • 1/2 בצל סגול פרוס דק
  • חופן עלי פטרוזיליה 
  • 4 ביצים קשות חתוכות לרבעים 
  • 8-6 זיתי קלמטה או זיתים אחרים לפי הטעם
  • 2 פיתות קטנות צלויות בתנור, קרועות לחתיכות בינוניות
מרכיבים - טור שמאלי:

לטיגון/צלייה:

לרוטב טחינה:

  • 4 כפות טחינה גולמית איכותית
  • מיץ מחצי לימון (או לפי הטעם)
  • 1 שן שום קטנה, כתושה
  • 4-6 כפות מים קרים (לפי הצורך, לדילול הדרגתי)
  • מלח לפי הטעם
תמונת אווירה מתכון לסלט סביח עם טחינה ישראלית
אופן ההכנה:

חצילים:

  1. מתבלים את פרוסות החציל בשמן זית, מלח ופלפל
  2. צולים בתנור את פרוסות החציל ב- 200 מעלות או בטוסטר אובן עד שהם רכות ומשחימות (כ- 20 דקות). אפשר גם לטגן


תפוחי אדמה: 

  1. מבשלים במים עם הקליפה עד לריכוך, מצננים, קולפים ופורסים


הכנת רוטב טחינה:
 

  1. מערבבים בקערית את הטחינה עם מיץ הלימון והשום
  2. מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב חלק וניתן לזילוף
  3. לתבל במלח

 

 

זילוף והגשה: יוצקים את הרוטב מעל בנדיבות ומגישים מיד בטמפרטורת החדר או מעט חמים

מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 80315
קל רמת קושי: קל
עד 30 דק' זמן הכנה: עד 30 דק'

במתכון הזה, השתמשנו במוצר