מתכונים
מתכון לסלט סביח עם טחינה ישראלית
תזונה:
צמחוני
סוג כשרות:
פרווה
שמן זית בשימוש:
זן פיקואל
מוצרים נוספים:
טחינה ישראלית
סוג אירוע:
ארוחה חגיגית
מרכיבים:
לירקות:
- 2 חצילים פרוסים לעיגולים בעובי של 1 ס"מ
- 3 תפוחי אדמה קטנים, מבושלים ופרוסים
- 10 עגבניות שרי חצויות
- 4-5 מלפפונים חמוצים קטנים פרוסים לאורך
- 1/2 בצל סגול פרוס דק
- חופן עלי פטרוזיליה
- 4 ביצים קשות חתוכות לרבעים
- 8-6 זיתי קלמטה או זיתים אחרים לפי הטעם
- 2 פיתות קטנות צלויות בתנור, קרועות לחתיכות בינוניות
מרכיבים - טור שמאלי:
לטיגון/צלייה:
- שמן זית איכותי מומלץ פיקואל
- מלח ופלפל שחור
לרוטב טחינה:
- 4 כפות טחינה גולמית איכותית
- מיץ מחצי לימון (או לפי הטעם)
- 1 שן שום קטנה, כתושה
- 4-6 כפות מים קרים (לפי הצורך, לדילול הדרגתי)
- מלח לפי הטעם
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
חצילים:
- מתבלים את פרוסות החציל בשמן זית, מלח ופלפל
- צולים בתנור את פרוסות החציל ב- 200 מעלות או בטוסטר אובן עד שהם רכות ומשחימות (כ- 20 דקות). אפשר גם לטגן
תפוחי אדמה:
- מבשלים במים עם הקליפה עד לריכוך, מצננים, קולפים ופורסים
הכנת רוטב טחינה:
- מערבבים בקערית את הטחינה עם מיץ הלימון והשום
- מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב עד לקבלת רוטב חלק וניתן לזילוף
- לתבל במלח
זילוף והגשה: יוצקים את הרוטב מעל בנדיבות ומגישים מיד בטמפרטורת החדר או מעט חמים
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
80315
במתכון הזה, השתמשנו במוצר
חדש על המדף!
זן החודש!

טחינה ישראלית בגידול מקומי 300 גרם
10.66 ₪ ל-100 גרם
לבישול :
לתיבול :
לאפייה :
צבע קטגוריה :
7
32.0
נותרו 10000 במלאי