ברוסקטת רטטוי בשמן זית קורנייקי
מתכון נפלא לברוסקטת רטטוי. קל להכנה, מתובל היטב וכל כולו בריאות!
זמן הכנה:
עד 30 דק'
רמת קושי:
קל
מרכיבים:
- 2 זוקיני ירוק קשה ומוצק
- 2 חצילים בלאדי קלופים
- 3 בצלים סגולים קלופים
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים צהובים
- בזיליקום טרי
- כף סוכר חום
- 1/4 כוס חומץ בן יין אדום
- 4 שיני שום קצוצות דק
- 2 כפות גדושות רסק עגבניות
- 1/2 כוס שמן זית קורינייקי
- מלח ופלפל שחור גרוס
- פרוסות לחם קלויות בתנור
אופן ההכנה:
- חותכים את הירקות לקוביות קטנות ושומרים כל ירק בקערה נפרדת
- מחממים מעט שמן זית
- מתחילים לאדות את הירקות 2-3 דקות עד ריכוך והזהבה, כל סוג בנפרד
- שומרים את הירקות המאודים בקערות
- מניחים את כל הירקות בסיר גדול
- מוסיפים רסק העגבניות, סוכר, חומץ, שום ובזיליקום, מביאים לרתיחה ומבשלים על חום נמוך תוך כדי ערבוב עדין למשך כעשר דקות עד רבע שעה, עד לאידוי החומץ ומתקבל תבשיל עשיר וצבעוני
- ממליחים ומפלפלים!
הגשה- מגישים חם על פרוסות לחם שנמשחו בשמן זית ונקלו בתנור
בתיאבון
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59390
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 30 דק'