מתכון לחומוס עם שמן זית אסקל
באדיבות הסועד הנודד
מרכיבים:
- 500 גרם גרגירי חומוס יבשים מהגודל ענק
- 200 גרם טחינה גולמית מעולה
- שתי שיני שום מקולפות
- שמן זית אסקל יעשה עבודה מצויינת
- כף מיץ לימון
- חצי כפית סוכר
- מלח
- בעדינות פלפל לבן
- כפית סודה לשתיה
אופן ההכנה:
- את החומוס יש להשרות ללילה בפי שלוש כמות של מי ברז והסודה לשתיה
- למחרת, אחרי הקפה של הבוקר, מבשלים את החומוסים במי ההשריה למשך כשעתיים
- הסימן שהחומוסים מוכנים הוא פשוט-החומוס נהיה רך לחלוטין זה חשוב בשביל הטחינה הדקה
- במהלך הבישול להוסיף מים בהתאם לכמות האידוי
- כשהחומוס רך לגמרי לסנן בזריזות לשמור את מי הבישול בצד
- להכניס את החומוס למג'ימיקס ולהוסיף – שום, לימון, רבע/שליש כוס שמן זית אסקל, חצי כפית סוכר, רבע כפית פלפל לבן, ולהפעיל בשיא המהירות של המכשיר
- תוך כדי עבודה לשפוך לסירוגין את הטחינה והמים החמים הטחינה מקשה, והמים החמים ירככו את המסה
- את המלח חשוב להוסיף בסוף ובעדינות מירבית לאחר שכל הטחינה בתוך נמסה, והמים נתנו את המרקם הרצוי – מהסיבה ההפשוטה שלכל סוג טחינה יש את רמת המליחות שלה
להגיש חם,
בהצלחה!
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64424
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 45 דק'