מתכון לסלט כרוב צלוי ברוטב טחינה אסייתית
זמן הכנה:
עד 30 דק'
רמת קושי:
קל
תזונה:
טבעוני
סוג כשרות:
פרווה
שמן זית בשימוש:
שמן זית נחל חביבה
מוצרים נוספים:
טחינה ישראלית
מרכיבים:
- 1 כרוב
- שמן זית כרם יחידני נחל חביבה
- מעט מלח
לרוטב:
- 1/3 כוס טחינה
- 3 כפות רוטב סויה
- 3 כפות רוטב צ'ילי מתוק
- מים
מרכיבים - טור שמאלי:
לקישוט:
- שומשום שחור
- שומשום לבן
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-250 מעלות
- פורסים כרוב לרצועות דקות, מוזגים מעל שמן זית, מפזרים מעט מלח ומערבבים
- מכניסים לתנור לכ-20 דק׳ (מערבבים מפעם לפעם)
- מכינים את הרוטב: מערבבים את הטחינה עם רוטב הסויה והצ׳ילי המתוק, מוסיפים מים ומערבבים עד לקבלת מרקם של רוטב לא סמיך
- מוציאים את הכרוב מהתנור, מוזגים את הרוטב, מקשטים בשומשום ובפטרוזיליה קצוצה
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59887
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 30 דק'