מתכונים
מתכון של קציצות דגים ברוטב אדום של קרן אגם
שיתוף פעולה עם ערוץ האוכל
תזונה:
צמחוני
שמן זית בשימוש:
זן ארבקינה
מרכיבים:
סיר שטוח סוטאז'
לקציצות-
- 700 גרם דג לבן טחון/קצוץ (המלצה של קרן: בס ובורי)
- 1 בצל לבן קצוץ
- 1/4 כוס קוואקר
- חופן כוסברה
- גרידה מלימון אחד
- חופן כוסברה
- 2 ביצים גדולות
- 1 כף פפריקה מתוקה
- מלח פלפל
מרכיבים - טור שמאלי:
לרוטב-
- 1 צרור מנגולד קצוץ
- 15 עגבניות שרי מגוונות
- 4-5 פרוסות פלפל ירוק חריף (למי שאוהב חרפרפות)
- 4 כפות רוטב עגבניות
- 1 כפית סוכר
- 3 שיני שום כתושות
- 3 כפות שמן זית קורנייקי
- 1 בצל בינוני קצוץ דק
- 1 כפית כורכום
- 2-3 כוסות מים
- מלח ופלפל לתיבול
תמונת אווירה

אופן ההכנה:
הכנת מסה של הקציצות-
- מערבבים את כל המרכיבים לעיסה אחת.
- לכסות את הקערה בניילון ומכניסים למקרר לצינון.
לרוטב-
- בסיר סוטאז' או בסיר רחב מטגנים שמן זית, בצל ושום להזהבה.
- להוסיף מנגולד, עגבניות, רסק עגבניות, כורכום, מלח ולפל ומערבבים היטב.
- מוסיפים את המים (להתחיל מ-2 כוסות) עד לכיסוי של 3/4 גובה.
- להביא לרתיחה את הרוטב ומורידים את האש לאש בינונית.
לקציצות-
- בעזרת הידיים יוצרים כדורים/כדורים מעוכים לא גדולים מידי.
- מניחים בסיר בתוך הרוטב ומבשלים עם מכסה סגור למשך 20-25 דקות
- לפני ההגשה מפזרים כוסברה למעלה.
ביחד עם אורז וחלה זה הביס המושלם 🤗
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59390
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442399, 441299, 442299, 445399