חיתוכיות פיסטוק עם שמן זית פיקואל
עסיסית וארומתית
מרכיבים:
לעוגה-
- 1 כוס שמן זית פיקואל
- 150 גרם מחית פיסטוק
- 3/4 כוס סוכר
- קורט מלח
- רבע כפית הל
- 4 ביצים
- 1 חלמון
- ½1 כוסות קמח
- 2 כפות קמח נוספות
- שקית אבקת אפייה
- 150 גרם שברי פיסטוקים
- 200 גר׳ קוביות פרי שאוהבים(משמשים, דובדבנים, אפרסקים, תותים, חתוכים לקוביות)
מרכיבים - טור שמאלי:
לקישוט-
- 10 גר' שוקולד לבן
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-170 מעלות
- מברישים תבנית מרובעת 20 על 40, טורפים בקערה, לתערובת אחידה, שמן זית, מחית פיסטוק, סוכר, מלח, הל וביצים, מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים עד להטמעת הקמח
- מוסיפים כף קמח לפיסטוקים ומערבבים יחדיו, מוסיפים כף קמח לפרי החתוך ומקפיצים לציפוי הפרי בקמח
- מקפלים את הפיסטוק לתוך בלילת העוגה ואת את הפרי בעדינות, יוצקים את התערובת לתבנית ודופקים קלות את התבנית על השיש כדי ליישר את התערובת ולהוציא בועות
- אופים 45 דקות או עד שהעוגה יציבה
- כשהעוגה מתקררת חותכים אותה לקוביות, ממיסים שוקולד לבן ומזלפים קישוט על החיתוכיות
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59392
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
מעל שעה