מתכון ללינגוויני א-לה נורמה
מנת פסטה סיציליאנית קלאסית של רוטב עגבניות מעט פיקנטי, חצילים ובזיליקום.
שמה של הפסטה כשמה של גיבורת האופרה של בליני
מרכיבים:
- 500 גר' פסטה לינגוויני יבשה (חבילה) – אפשר גם ספגטי
- ארבע שיני שום קלופות ופרוסות דק
- חציל בינוני חתוך לקוביות בגודל 1 ס"מ
- צ'ילי יבש לפי הטעם
- 1 קופסא (400 גר') עגבניות תמר קלופות איטלקיות בלבד
- 30 עלי בזיליקום גדולים
- 150 גר' גבינת ריקוטה טרייה
- מלח ופלפל שחור
- שליש כוס שמן זית לצ'ינו
אופן ההכנה:
הכנת החצילים לרוטב:
- מטפטפים שמן זית בנדיבות על קוביות החציל ומעבירים לתנור שחומם על 220 מעלות, כשהחצילים בשכבה אחת
- קולים עד צבע שחום עמוק (בדומה לחצילים מטוגנים) ושומרים בטמפרטורת החדר
הכנת הרוטב:
- במחבת רחבה ועמוקה, מטגנים את השום והצ'ילי בשמן הזית, תוך ערבוב, עד שהשום "רוקד" במחבת אך לא משנה צבע
- קוצצים את העגבניות המקולפות ומוסיפים למחבת יחד עם המיץ שבקופסא
- מכסים את המחבת ומבשלים על אש בינונית-גבוהה עד שהרוטב נראה אחיד, בערך 10 דקות
- מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם
- מוסיפים את החצילים ואת הבזיליקום, קרוע ביד (שומרים בצד 4 עלים יפים לקישוט) לרוטב ומבשלים יחד עוד 5 דקות לערך. אם נראה כי הרוטב יבש מדי, ניתן להוסיף מעט מים
הכנת הפסטה:
- מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן (זמן הבישול), בשפע מים רותחים ומלוחים
- מוציאים את הפסטה מהסיר כשהיא מוכנה בדרגת "אל-דנטה" (הכי בטוח לסמוך על הוראות הבישול של היצרן)
- מעבירים עם הפסטה מעט ממי הבישול שלה (כמה כפות) אל רוטב העגבניות. מבשלים עוד כדקה עם הרוטב עד שהוא עוטף יפה את הפסטה
- מחלקים את הפסטה לארבע צלחות הגשה
- מעל כל מנה מפוררים ריקוטה, מזלפים כף שמן זית ומקשטים בעלה בזיליקום
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59389
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442399, 441299, 442299, 445399
רמת קושי:
בינוני
זמן הכנה:
עד שעה