מתכון לפסטה שקדים וסרטי זוקיני
מרכיבים:
מתכון ל-4 אנשים
- חבילת פסטה – ספגטי או לינגוויני
- 2-3 זוקיני
- כ-200 גרם
- 100 גרם שקדים
- 70 גרם פרמז׳ן/פקורינו
- 6-7 עלי בזיליקום
- 6-7 עלי נענע
- שן שום
- כ-50 מ״ל שמן זית אסקל
- מלח
- פלפל
- גרידה מלימון שלם
- מיץ מחצי לימון
אופן ההכנה:
- מעמידים סיר עם מים ומלח לפסטה
- מבשלים לרמת אל-דנטה, על-פי ההנחיות על האריזה
- במעבד מזון טוחנים את הזוקיני (להשאיר חצי זוקיני לקישוט), עם השקדים, הפרמז׳ן, הבזיליקום, הנענע, שן השום ומיץ הלימון, מוסיפים בהדרגה את רוב השמן עד קבלת קרם
- מבשלים את הפסטה על פי הוראות היצרן, המופיעות על גבי האריזה
- במחבת מחממים 2 כפות שמן זית עם גרידת הלימון, את הזוקיני שנותר פורסים עם קולפן לרצועות דקות ומוסיפים למחבת כ-2 דקות
- מוסיפים את קרם הזוקיני, 2 כפות ממי בישול הפסטה, מערבבים עם הפסטה, מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם ומגישים מיד.
-את הפסטו ניתן לשמור במקרר מכוסה בשכבת שמן דקה כ-5 ימים.
-ניתן להשתמש גם כממרח בכריכים
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64424
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442364, 441241, 442241, 445241
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד 45 דק'