מתכון ללחמניות לפסח
מרכיבים:
- 1 ו 2/3 כוסות מים רותחים
- 2/3 כוס שמן זית לצ׳ינו
- 2 כוסות קמח מצה
- 1 כפית מלח דק
- 1 קורט פלפל שחור טחון
- 4 ביצים
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל-200 מעלות.
- שמים בקערת מיקסר עם וו גיטרה את קמח המצה, המלח והפלפל
- מוסיפים לקערה מים רותחים ואת שמן הזית ומעבדים מיד, עד קבלת בצק אחיד, חלק וחמים
- ממשיכים לעבד ומוסיפים את הביצים אחת אחרי השנייה (ממתינים שהבצק יתאחד שוב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה(
- בידיים רטובות מעצבים לחמניות עגולות או מאורכות מהבצק
- מניחים את הלחמניות המעוצבות באופן מרווח על גבי תבנית מרופדת בנייר אפייה
- זורים שומשום / גרעיני חמניה או דלעת
- מעבירים לתנור ואופים 20 דקות בלי לפתוח את דלת התנור כלל
- מנמיכים את חום התנור ל-160 מעלות ואופים כ-30 דקות נוספות עד שהלחמניות שחומות יבשות מבפנים וקלות
- מצננים ומגישים או שומרים בקופסה סגורה בטמפרטורת החדר
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
59389
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
עד שעה