פוקאצ׳ה קלאסית עם שום ורוזמרין של אפרת ליכטנשטט
המתכון באדיבותה של אפרת ליכטנשטט המדהימה – פורסם במקור ראשון
מרכיבים:
- 500 גרם (½3 כוסות) קמח רגיל (או חצי חצי עם קמח כוסמין לבן)
- 2 כפיות שמרים יבשים
- 2 כפיות סוכר
- ⅓ כוס שמן זית
- ⅔1 כוסות מים
- 2 כפיות מלח
- 4-5- שיני שום פרוסות
- 20 מחטי רוזמרין
מרכיבים - טור שמאלי:
לתמיסת שמן זית-
- ¼ כוס שמן זית מזן אסקל
- ¼ כוס מים
- ½ כפית מלח
אופן ההכנה:
- בקערת מיקסר שמים קמח, שמרים, וסוכר ומפעילים את וו הלישה
- מוסיפים את השמן והמים ולשים במהירות נמוכה. אם הבצק נראה יבש ולא מתאחד לגוש מוסיפים עוד כמה כפות מים לפי הצורך
- אחרי דקה מוסיפים את המלח ולשים בסה״כ 10 דקות (הבצק אמור להתלות על הוו)
- מוציאים את הבצק למשטח מקומח ויוצרים ממנו כדור
- מעבירים את הכדור לקערה משומנת ומכסים בשקית ניילון או בכובע ניילון של בתי מלון
- מתפיחים כשעה במקום חמים עד שהבצק מכפיל את נפחו
- בינתיים טורפים בקערה קטנה את כל חומרי התמיסה
- מעבירים את הבצק לתבנית המשומנת ומשטחים אותו על כל התבנית בגובה אחיד
- בעזרת האצבעות (הכי נוח עם האצבע, אמה וקמיצה) יוצרים שקעים עמוקים בבצק
- בעזרת כף מוזגים את התמיסה לתוך השקעים
- מכסים במגבת מטבח נקייה (ולא שעירה) ומתפיחים כ-40 דקות נוספות
- בנתיים מדליקים את התנור לחום של 200 מעלות
- כשהתנור חם והבצק תפח מברישים אותו בנדיבות בעוד שמן זית ומפזרים שיני שום ורוזמרין
- אופים כ-25-35 דקות או עד שהפוקאצ׳ה מזהיבה ומשחימה בצדדים, אוכלים מיד!
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר):
64424
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים):
442364, 441241, 442241, 445241
רמת קושי:
קל
זמן הכנה:
מעל שעה