במתכון זה מומלץ להשתמש בשמן זית מסוג קורנייקי
אולי יעניין אותך גם
פתיח מושלם לארוחת ראש השנה
1/4 כוס שמן זית
1 קג בשר בקר (צוואר או צלעות)
2 יח׳ בצל לבן חתוך גס
2 יח׳ גזר חתוך גס
2 גבעולי סלרי חתוכים גס
1 בקבוק יין אדום
עלי דפנה, פלפל אנגלי ומספר גבעולי תימין
מלח ופלפל
500 גרם תמרים מיובשים
לקישוט-
גבעולי תימין
פיסטוק קלוי
אופן ההכנה
בסיר רחב עם שמן זית משחימים את הבשר ומוציאים
מטגנים את הירקות, מחזירים את הבשר ומוסיפים חצי בקבוק יין אדום ומים כדי כיסוי ומביאים לרתיחה
מורידים משקעים מתחתית הסיר ומכפים קצף במידה ויש.
מוסיפים את עשבי התבלין ומעט מלח ופלפל
מבשלים מכוסה כ-3 וחצי שעות עד ריכוך מלא של הבשר ונותנים לבשר להתקרר בנוזל
מוציאים את הבשר ומסננים את הנוזל.
מפרידים את שערות הבשר ושומרים בכלי מכוסה
לסיר מכניסים את נוזל הבישול המסונן ואת החצי השני של בקבוק היין ומבשלים עד קבלת נוזל מצומצם מאוד. מתקנים תיבול במלח, פלפל וסוכר אם יש צורך.
פותחים פתח בתמרים היבשים ומוציאים את הגלעין
מערבבים את שערות הבשר בחצי מכמות נוזל הבישול המצומצם ומוסיפים מלח ופלפל לפי הצורך
ממלאים בשערות הבשר את התמרים המרוקנים ומניחים בכלי חסין חום
מורחים את התמרים הממולאים בשמן זית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות עד חימום.
שופכים על התמרים את הנוזל שנותר ומחזירים לתנור למספר דקות נוספות
מקשטים בתימין ופיסטוק ומגישים

רוצים לעקוב אחרינו לקבל מתכונים ומידע על עולם שמן הזית?