כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכוני בשרים עם שמן זית

קל
מעל שעה

מתכון לצלי בקר ברוטב פטריות עם פיקואל

ארוחה חורפית מושלמת

סוג כשרות: בשרי
שמן זית בשימוש: זן אסקל
סוג אירוע: ארוחה חגיגית
תיוגים: חגיגי
מרכיבים:
  • 1.5 כוסות שמן זית אסקל
  • 1.5 ק״ג נתח בקר לצלי (מספר 4/5) שלם
  • 3 בצלים לבנים קלופים
  • 2 גזרים קלופים
  • 3 גבעולי סלרי
  • 2 כפות רסק עגבניות
  • 2 כוסות יין אדום
  • 3 עלי דפנה
  • 3 פלפל אנגלי
  • 2 גבעול תימין
  • 1 חבילת פטריות שמפניון
  • 1 חבילת פטריות פורטובלו
  • 1 חבילת פטריות ירדן
  • 1 חבילת פטריות מלך היער
  • מלח ופלפל
מתכון לצלי בקר ברוטב פטריות עם פיקואל
אופן ההכנה:
  1. בסיר עמוק מחממים חצי כוס שמן זית
  2. מטגנים את גוש הבשר לצבע חום אחיד מכל הכיוונים ומוציאים, מניחים בצד
  3. חותכים 2 בצלים ואת הגזרים גס ומטגנים השמן שבסיר, ניתן להוסיף שמן במידת הצורך
  4. לאחר השחמת הירקות מוסיפים את הסלרי חתוך גס ומטגנים כדקה נוספת, מוסיפים את רסק העגבניות ומטגנים עד השחמת הרסק (זהירות לא לשרוף)
  5. מוסיפים יין אדום מורידים משקעים שנדבקו לתחתית
  6. מחזירים את הבשר ומוסיפים מים לכדי 3/4 כיסוי הבשר
  7. מוסיפים עלי דפנה, פלפל אנגלי ותימין
  8. מכסים ומבשלים על אש נמוכה או בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות עד ריכוך, כשעה וחצי-שעתיים, במידה ובזמן הבישול, כמות הנוזלים יורדת מחצי גובה הבשר, יש להוסיף נוזלים. מוציאים את הבשר, מצננים ומסננים את נוזלי הבישול
  9. במחבת עם שמן הזית מאדים בצל חתוך דק, מוסיפים פטריות חתוכות ומטגנים להשחמה. מוסיפים את נוזלי הבישול ומצמצמים את הנוזל לחיזוק טעמים
  10. מסמיכים במידת הצורך בבלילת קורנפלור ומים קרים
  11. פורסים את הבשר למנות ומניחים בתבנית/סיר להגשה
  12. יוצקים מעל הבשר את הרוטב, מחממים ומגישים


*במידה ובזמן טיגון הירקות או הרסק העגבניות נידבק לתחתית הסיר- יש להוסיף כף מים ולגרד את התחתית על מנת שלא ישרף* 

 

מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 64424
קישור מוצרים למייל המלצת מתכון (מופרד בפסיקים): 442364, 441241, 442241, 445241, 440032, 440033
קל רמת קושי: קל
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר