כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
בינוני
מעל שעה

מתכון לפטאייר במילוי זעתר וסומק של אורלי דהן חרמש

המתכון באדיבותה של אורלי דהן חרמש המוכשרת

זמן הכנה: מעל שעה
רמת קושי: בינוני
תזונה: צמחוני
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן ארבקינה
מרכיבים:

למילוי:

  • 300 גרם עלי זעתר טרי שטופים
  • 1 כף שטוחה מלח
  • 4 כפות שמן זית ארבקינה
  • 1 בצל בינוני קצוץ בינוני
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סומאק
  • מיץ מלימון גדול
מרכיבים - טור שמאלי:

לבצק:

  • 3 כוסות קמח
  • 1 כפית מלח
  • 2 כפיות סוכר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כפית שמרים יבשים
  • 1 או יותר כוס מים חמימים

להכנה: עוד 3 – 4 כפות שמן זית ארבקינה

מתכון לפטאייר במילוי זעתר וסומק של אורלי דהן חרמש
אופן ההכנה:
  1. בסיר בינוני שמים מים וכף מלח ומרתיחים את עלי הזעתר כ 15 – 20 דקות (כדי להוציא מהם את המרירות שלפעמים קיימת בזעתר), מסננים ושמים בצד
  2. מטגנים בצל עד להזהבה, מוסיפים את הזעתר, מלח, פלפל, סומאק ומיץ לימון ומערבבים
  3. מבשלים יחד כמה דקות עד שהנוזלים הצטמצמו, מקררים בצד

להכנת הבצק

  1. בקערה קטנה שמים את המים החמימים והשמרים ומערבבים
  2. בינתיים שמים את כל מרכיבי הבצק בקערת מיקסר, מותקן עם וו הלישה. ניתן בהחלט ללוש ביד
  3. כשהשמרים נמסו (תוך כמה דקות) מוסיפים לקערת המיקסר ומתחילים לערבל במהירות נמוכה, עד שנוצר בצק. אם נראה לכם שהבצק מעט יבש ניצן להוסיף מעט מים, או מעט קמח אם ההיפך
  4. כשהבצק חלק ומאוחד, מכסים בניילון נצמד או מגבת נקייה ולחה, מתפיחים בצק כ-45 או שעה
  5. מחלקים את הבצק לשניים. כל חלק מרדדים לעלה דק, 3 – 4 מ"מ
  6. בעזרת חותכן עגול, אני השתמשתי בחותכן בקוטר 7 ס"מ, קורצים עיגולים
  7. במרכז כל עיגול בצק מניחים כף מהמילוי וסוגרים למשולש, כמו שסוגרים לאוזני המן, מניחים את המשולשים על מגבת נקייה, יבשה ומקומחת (אין צורך להתפיח שוב את המשולשים)
  8. במחבת טפלון שמים כף שמן זית ומדליקים את האש ללהבה בינונית – נמוכה
  9. מניחים כמה משולשים יחד במחבת, רצוי לשטח אותם מעט, ומטגנים עד להזהבה בשני הצדדים עד להזהבה. 3 – 4 דקות מכל צד בערך

 

ניתן לשמור את המילוי והבצק (מכוסה) במקרר לשימוש מאוחר יותר, או להכין מכל הכמות. לשיקולכם, נשמר הייטב במקרר.

מומלץ לחמם לפני ההגשה, בתיאבון!

 

הערות-

  • במקום זעתר – אפשר להשתמש בעלי וגבעולי מנגולד
  • ניתן להוסיף למילוי פירורי גבינה פטה.
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59391
בינוני רמת קושי: בינוני
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר