כפתור וואטסאפ
מסיק קיבוץ מגל | שמן זית כתית מעולה

אין מוצרים בעגלה

כבר רשומים? התחברו

משתמש חדש/אורח

דאגנו לכם ליצירת חשבון קלה ומהירה במיוחד. המשיכו למילוי פרטיכם ותוכלו ליהנות מהיתרונות של משתמש רשום כבר עכשיו.

להרשמה

סינון מוצרים

מתכונים
קשה
מעל שעה

קובנה על בסיס שמן זית ארבקינה

לחם של שבת בבוקר

זמן הכנה: מעל שעה
רמת קושי: קשה
סוג כשרות: פרווה
שמן זית בשימוש: זן ארבקינה
מרכיבים:
  • 500 גרם קמח
  • 35 גרם סוכר
  • 11 גרם שמרים יבשים
  • 370 מל׳ מים קרים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 פחית שמן זית ארבקינה 500 מ״ל
קובנה על בסיס שמן זית ארבקינה
אופן ההכנה:
  1. בקערת מיקסר עם וו לישה מערבבים יחד קמח סוכר ושמרים
  2. מוסיפים את המים הקרים ולשים כ-5 דקות
  3. מוסיפים את המלח ולשים כ-7 דקות נוספות
  4. מעבירים את הבצק לקערה מקומחת קלות, מכסים עם מגבת לחה ומתפיחים כשעה
  5. מקפלים את הבצק מארבעת צדדיו לכיוון המרכז ומתפיחים שוב עד הכפלת הנפח, מחלקים את הבצק ל-5 חלקים שיווים, מכדררים ומכניסים לתבנית עם שמן זית
  6. מכסים את הבצק עם שמן זית מכל הכיוונים, נותנים מנוחה של כ-15 דקות
  7. על משטח משומן (מאוד) בשמן זית וידיים משומנות ״פותחים״ את הבצק על ידי מתיחתו בעדינות עד קבלת בצק דקיק, מקפלים שליש ימיני של הבצק למרכזו ומעליו מקפלים את השליש השמאלי, מגלגלים מהצד הצר עד קבלת גליל עבה
  8. מחלקים את הגליל ל-2, משמנים כלי ג׳חנון/קובנה בקוטר 18 ס״מ בשמן זית ומצפים את תחתית הסיר והדפנות בנייר אפיה
  9. מניחים את הבצק עם הפתח (שבלול) כלפי מעלה ברווח אחד מהשני, ממשיכים עם שאר כדורי הבצק
  10. מתפיחים כחצי שעה עם מכסה סגור
  11. אופים (מכוסה) בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך כ-45 דקות, פותחים את המכסה, ואופים כ-15 דקות נוספות
  12. מחלצים את המאפה וממשיכים לאפות עד קבלת צבע חום
  13. מגישים עם עגבניה מרוסקת, ביצים חומות, זיתים וטחינה (סחוג למביני עיניין)
מוצר משויך למתכון זה (להזין ID של מוצר): 59391
קשה רמת קושי: קשה
מעל שעה זמן הכנה: מעל שעה

במתכון הזה, השתמשנו במוצר